Тръмп съкращава разходите за министерствата, опоненти пак го атакуват

852
Тръмп съкращава разходите за министерствата, опоненти пак го атакуват
Снимка: Getty Images/Guliver

Предложения за съкращаване на разходите на министерствата с 5% направи американският президент Доналд Тръмп. Мярката по всяка вероятност обаче няма да бъде толкова строга спрямо армията, съобщава агенция Reuters.

„Бих искал да отговорите с 5-процентно съкращение“, заяви президентът на министрите по време на отворена за журналисти среща в сряда. Той е привърженик на идеята, свиването да бъде още по-голямо, защото някои ведомства могат да си го позволят.

Тръмп продължава да счита, че изчезването на саудитски журналист не е причина да спре оръжейната търговия с Рияд

Скандалът с изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги продължава да се разраства, но все още явно не е достатъчно голям, за да накар...

Американската Администрация вече е започнала подготовка за фискалния проектобюджет на президента за 2020 г., който Тръмп трябва да представи пред Конгреса следващата година.

По време на предизборната си кампания през 2016 г. държавният глава обеща да свие разходите на правителството и редица други кандидати на Републиканската партия преди междинния вот следващия месец също подеха инициативата в своите кампании.

Мерките изглеждат необходими, защото американското правителство завърши фискалната 2018 г. с дефицит от 779 млрд. долара, съобщиха в понеделник от ведомството.

Разходите за Пентагона няма да бъдат намалени толкова драстично, колкото в останалите сектори, защото по думите на Тръмп: "Отбраната е много важна".

"Знаем какъв е новият бюджет за министерството на отбраната. Вероятно ще е 700 млрд. долара“, разкри президентът

Доналд Тръмп: САЩ изостават от Русия в създаването на космически войски

Съединените щати изостават зад Русия и Китай в създаването на космически войски, заяви американският президент Доналд Тръмп по време на...

През август държавният глава подписа бюджет за военните на стойност 716 млрд. долара. Отделяне на 700 млрд. долара ще означава свиване на бюджета с под 3%.

В същото време, политическите противници на Тръмп за пореден път се опитват да окажат натиск върху него. Единадесет сенатори на опозиционните демократи в САЩ изискват от американския президент и корпорацията, ръководена от синовете му, обяснение за всякакви финансови връзки между организацията на Тръмп и Кралство Саудитска Арабия. Повод за искането им е случая с изчезналия саудитски журналист Джамал Кашоги. Според тях има причина за притеснения по отношение на евентуален финансов конфликт на интереси.

Единадесетте демократични сенатори, включително Том Юдал, Кори Букър, Елизабет Уорън и Ричард Блументал, посочват, че през миналата седмица 22 от техните колеги са поискали от президента да разследва изчезването на Кашоги и да обмисли санкции срещу Саудитска Арабия.

Тръмп ожесточено се противопостави в сряда във Вашингтон срещу обвиненията в защита на Саудитска Арабия по казуса. Той обаче подчерта, че страната е много важен съюзник на САЩ и че би желал да разбере какво се е случило с Кашоги.

По този повод той изпрати външния си министър Помпео в Саудитска Арабия и Турция, за да търси отговори на многото открити въпроси в мистериозния случай. 

Вижте какви заплати получават Доналд Тръмп и Владимир Путин

Хората често се чувстват неудобно да питат какви са заплатите на познатите и дори близките им. При възнагражденията на президенти и пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Вероятността САЩ да изоставят Украйна се засилва: Политиката

САЩ удрят Иран с нови санкции

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com