В САЩ започна разследване срещу енергийната напитка "Монстър"

11441
В САЩ започна разследване срещу енергийната напитка "Монстър"

Агенцията на САЩ за контрол на храните и лекарствата съобщи, че разследва информацията за пет смъртни случая, които може да са свързани с енергийната напитка „Монстър” (Monster), а акциите на компанията паднаха с над 14%, пише канадският вестник “Торонто сън”.

Компанията „Монстър бевъридж” е съдена и от семейството на 14-годишно момиче от Мериленд със сърдечен проблем, което починало след изпиването на две кутии от енергийната напитка в рамките на 24 часа. „Монстър”, най-продаваната енергийна напитка в Съединените щати, съобщи, че не вярва нейната напитка „по някакъв начин да е отговорна” за смъртта на момичето.

Американски учени провеждали незаконни експерименти с хора

В агенцията по околната среда на САЩ се разгоря сериозен скандал - федералният съд възбуди дело срещу организацията, обвинявайки я в ...

Все пак съдебното преследване и информациите и за други смъртни случаи може да доведат до ескалиране на призивите на критиците, сред които са двама американски сенатори и главният прокурор на Ню Йорк, за безопасност на напитките и начина им на маркиране.

Съдържащите високо ниво на кофеин напитки с агресивно звучащи имена като Monster, Red Bull, Rockstar, AMP и Full Throttle, често са асоциирани с екстремни спортове, което ги прави изключително популярни сред младите хора.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com