Казаха ми, че средства за "Пирогов" ще има, твърди директорът на болницата

24913
Казаха ми, че средства за "Пирогов" ще има, твърди директорът на болницата
Снимка: БГНЕС

Единственото напрежение, което остава в "Пирогов", е напрежението свързано с предстоящия лечебно диагностичен процес. Днес ще бъдат извършени над 100 оперативни интервенции, повечето от които по спешност. Това каза пред БНТ доц. Стоян Миланов, директор на "Пирогов", предаде БГНЕС.

Ситуацията, която съществува в момента с финансирането, беше заложена още в началото на годината. Тогава болницата реагира много остро с едно протестно писмо, припомни доц. Миланов. Бяхме посетени тогава от принципала в лицето на министъра на здравеопазването и от управителя на НЗОК, които обясниха, че ситуацията е такава. Ние тогава предупредихме, че очакваме в края на септември да се случи точно това, което се случва. За съжаление, единствената институцията, която реагира тогава, беше омбудсманът на републиката, допълни доц. Миланов.

Имам уверение, от най-високо ниво, че средствата ще бъдат осигурени. Притесненията ми обаче остават за трудното разплащане с доставчиците. Със сигурност хората ще получат заплатите си и за октомври, и за напред, заяви директорът на "Пирогов".

В отговор на въпрос дали има опасност пациенти да бъдат връщани, доц. Миланов каза, че не трябва да се спекулира. Смятам, че ще може да се справим и със сегашната ситуация, увери той.

За състоянието на 20-годишната Виктория, нападната и намушкана с нож в магазин на ул. "Пиростка", доц. Миланов съобщи, че момичето е стабилизирано. Смятаме, че изходът от тази травма ще бъде добър, каза той и не даде повече информация за състоянието на Виктория, тъй като това е лекарска тайна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com