Виктор Орбан: Мюсюлманите не могат да бъдат интегрирани

5042
Виктор Орбан: Мюсюлманите не могат да бъдат интегрирани
Снимка: Getty Images/Guliver

Унгарският премиер Виктор Орбан, говорейки в румънския град Байле Туснад, заяви, че "империята на Джордж Сорос" подкопава интересите на унгарците и ще застраши не само страната, но и Европа като цяло.

Според Орбан американският милиардер има план, който предвижда влизането в Стария континент на един милион имигранти от мюсюлманския свят, които да бъдат разпределени между в страните от ЕС.

Орбан: Унгария ще защити Полша от ЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му ще се бори, за да защити Полша, заплашвана от Европейския съюз със санкции заради...

"Ние можем да попречи на този процес, само ако ЕС уважава суверенитета, както и ако всяка държава членка има способността да защити собствените си граници”, каза той, цитиран от ТАСС.

„Тогава ще можем да сложим край на явлението, наречено миграция, и ще експулсираме всички онези, които са влезли в страните ни незаконно. Може би това звучи грубо, но аз не мисля, че проблемът може да бъде решен по различен начин", посочи още Орбан, пише БГНЕС.

Министър-председателят заяви, че Будапеща ще окаже силна съпротива срещу миграционния поток. Той изрази опасения, че мюсюлманите не могат да бъдат интегрирани, защото има сериозни различия, дори противоречия между европейските и мюсюлмански ценности, манталитет, образование и култура.

"Не можем да бъдем солидарни с хората, които си поставят за цел промяна на европейската култура и навлизат в нашата идентичност”, заяви Орбан.

Виктор Орбан: Германците трябва да ни оставят на мира

Европейската комисия предприе правни мерки срещу три държави от Общността, които отказаха да изпълнят ангажиментите си за разпределяне ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа