Визитата на Медведев в Курилите разгневи Токио

4095
Визитата на Медведев в Курилите разгневи Токио

Посещението на руския премиер Дмитрий Медведев на о. Кунашир от Курилския архипелаг "не съвпада с позицията на Япония и предизвиква дълбоко съжаление", заяви на пресконференция главният секретар на японското правителство Осаму Фиджимура, почти дословно цитирайки огласената вчера декларация на японското външно министерство, предаде БГНЕС.

Заради вчерашната визита на Медведев дипломатическото ведомство изрази протест пред руския посланик в Токио Евгений Афанасиев.

"Тя може да охлади позитивната атмосфера в японско-руските отношения. От руска гледна точка тя е само разходка в рамките на страната, но всяка от двете страни има свой подход към териториалния проблем, поради което Япония протестира", обясни Фуджимура.

Медведев обяви, че ще посети Курилските острови

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви, че днес ще посети Курилските острови, предаде ИТАР-ТАСС. Медведев подчерта, че посещението ...

Затова, според него, трябва да се работи за създаване на атмосфера на доверие между двете страни и техните ръководители, както и да се продължат преговорите за решаване на териториалния проблем", добави главният секретар на японското правителство.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com