Въпреки цензурата, аятолах Хаменей вече е във Facebook

6453
Въпреки цензурата, аятолах Хаменей вече е във Facebook

Въпреки че достъпът до Facebook е ограничен в Иран, в социалната мрежа се е появила страница на ислямския духовен лидер на страната аятолах Али Хаменей.

Аятолахът е създал своя нов профил във Facebook в петък, като вече е събрал близо 6,000 “харесвания”, въпреки че социалната мрежа технически е блокирана от интернет филтрите на иранското правителство.

Израелците се страхуват повече от кризата, отколкото от Иран

Три четвърти от израелските граждани смятат евентуалния социален и икономически колапс на еврейката държава за по-голяма заплаха от Ира...

Въпреки че някои иранци са намерили начин да преминат през правителствените блокади, мнозинството от средностатистическите граждани не могат да влизат в много англоезични сайтове, включително Facebook, Twitter, The New York Times и много други, предаде КРОСС.

През 2010 държавният телевизионен канал на Иран отиде според мнозина твърде далеч и обяви основателя на Facebook Марк Зукърбърг за “ционист”, твърдейки (абсолютно невярно), че предприемачът е предлагал възнаграждения в брой на израелци, които са убили палестинци.

Нищо от тези неща обаче не е отказало аятолах Хаменей да създаде свой личен профил във Facebook. Духовният водач използва профила си за публикуване на снимки и линкове към свои изказванията на персийски език.

Това не е първият път, в който духовния лидер използва интернет, за да разпространява посланията си. Хаменей, който дойде на власт през 1989 г., поддържаше акаунт в Twitter няколко години, а през август тази година се регистрира и в Instagram.

Напрежение между Анкара и Техеран заради ракетите "Пейтриът"

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджат се отказа от посещението си в Турция, което възнамеряваше да направи днес. Ахмадинеджат трябваш...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com