Във Финландия искат да дадат конското месо на бедните

20333
Във Финландия искат да дадат конското месо на бедните

Финландска фирма за производство и преработка на селскостопанска продукция съобщи днес, че е поискала от санитарните власти в страната да дари на благотворителни организации готови ястия с конско месо, изтеглени от търговските мрежи, предаде БГНЕС.

Компанията "Pouttu" реши вчера да изтегли от щандовете на магазините 5 тона кебап, след като фирменият контрол открил следи от конско месо в този продукт, който би трябвало да съдържа месо от други животни.

Президентът на компанията Пека Косонен прочел в интернет, че евентуалното изгаряне на тонове от споменатите хранителни продукти и амбалажа им би нанесло щети на околната среда.

И в Чехия прихванаха лазаня с конско месо

Чехия е поредната европейска държава, която беше засегната от скандала с конското месо, който разтърси Европейския съюз. В Чехия бяха ...

"Ние обмислихме добрата идея и ако властите дадат съгласието си, сме готови да дадем тези продукти на благотворителни организации", подчерта Косонен пред АФП.

Според него няколко такива организации вече са се свързали с фирмата му, която подчертава, че конското месо в състава на въпросните храни не е вредно, а просто в етикетите им това не е споменато.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com