Неукротимият Балотели - силен със слабите и слаб със силните

25512
Неукротимият Балотели - силен със слабите и слаб със силните

Въпросът как да бъде опитомен и опазен ще е основното в щаба на Англия преди мача с Италия на световното първенство в неделя. Но единственият човек, успял по някакъв начин да укроти Марио Балотели, е приемната му майка. За последно я видях в една неделна сутрин през зимата на 2009 г. Слабичка, строга жена, която едва се качи в джипа, предвиден да я закара от имението на Балотели в Манчестър до летището. Това бе едно от малкото й пътувания, тъй като мъжът й беше тежко болен. Но тя все пак искаше да гледа Марио. Искаше да види и катедралата в Манчестър. В онази сутрин тя говореше колко трудно е да вкара момчето си в пътя. Обясни, че само когато останат двамата, тя успява да го разбере наистина и да направи така, че той да приеме казаното от нея. Вечерта преди това тя буквално му беше наредила да седне и да гледа филм за осиновени деца. Като истинско дете той се беше подчинил.

В Манчестър Сити пък опитаха всякакъв приемлив начин да намерят заместник на Силвия Балотели. Дори наеха домакиня, като от филма "Мисис Даутфайър" с Робин Уилямс, за която бяха сигурни, че няма да обръща внимание на звездния му статут и ще го пази от глупости. Но това не се случи. Преди 18 месеца Балотели се върна в Италия. Играе за Милан, живее в Милано, което е само на 1 час път от семейния му дом в Бреша. И всички си мислеха, че с връщането в Италия ще дойде спасението. Балотели беше избягал от токсичната среда в съблекалнята на водения от Роберто Манчини Ман Сити. Да не говорим, че се дръпна от някакви типове, които му обясняваха, че могат да му намерят спортна кола за два пъти по-ниска цена, отколкото Сити ще му уреди, и му обясняват, че клубът само прибира пари от него.

Балотели се похвали: Фани ми каза "да"

Нападателят на Италия Марио Балотели в близко бъдеще планира да се ожени за приятелката си Фани Негуеша, с която за заедно от март, 201...

Но и завръщането в Италия не донесе спасение за него. Миналата седмица 23-годишният нападател пусна своя снимка в Инстаграм, на която позира подобно на статуята на Исус в Рио де Жанейро. Той все още е като буре с барут, изпълнен с лудост и диви емоции.

Има хора, които вярват, че големите турнири, където е изолиран от околния свят - като миналогодишната Купа на конфедерациите и европейското през 2012 - вадят най-доброто от Балотели. Но все пак говорим за футболист, който няма гол за Италия от октомври, когато вкара за 2:2 срещу Армения. А за Милан последният му гол беше срещу Ливорно през април. Италия все още чака най-доброто от него.

За известно време изглеждаше, че завръщането у дома го е променило. Принципно в Италия той се държеше по друг начин и когато пробиваше във футбола. Рафаел Бенитес помни краткото време, в което му беше треньор в Интер, преди Балотели да замине за Манчестър сити.

- По онова време нямаше никакви проблеми с него - казва Бенитес.

Балотели стресна Италия

Нападателят на италианския национален отбор Марио Балотели е изкълчил глезена си в края на контролата срещу Флуминензе (5:3), съобщава ...

Проблемите за Марио бяха в Англия. Балотели твърди, че медиите на Острова са си измислили повече истории, докато тези на Апенините се опитват да пазят играчите.

- Сега той изглежда някак си по-отговорен. Може би защото оценява нещата, които е пропуснал, докато е бил в Манчестър - казва журналистът Федерико Фаркомени, който го наблюдава отблизо.

Историите за него обаче не спират да излизат в жълтите медии. Първо беше драмата с отказа му да признае, че е баща на дъщеря си Пиа, която е от предишна негова връзка с модела Рафаела Фико. Сега пък тръгна друга история - че настоящото му гадже Фани Негуеша е бременна. Но лудостта на Балотели отново заля всичко в последните 6 месеца.

През януари той се сби в дискотека с тв водещия и бивш певец Факинети-младши. През февруари нападна фотограф, който се опита да го снима в Лигурия. През май пък някой откраднал ценни негови вещи в нощен клуб в Милано и пак се стигна до бой.

Балотели: В Бразилия ще стана легенда

Младата звезда на Италия Марио Балотели призна, че иска да стане един от най-добрите играчи в света и възнамерява да го постигне на све...

Някои от тези драми може и да не се верни. Тонове мастило бяха изписани за това как нападателят се разплака на резервната скамейка на Милан, минути след като бе сменен в мача срещу Наполи, като малко преди това бе изпуснал гол. Първата реакция беше, че Балотели е бил жертва на расистки обиди, но след това се оказа, че нападателят е изпитвал болка от това, че не е получил шанс да посвети гол на дъщеричката си Пиа, която живее в Неапол заедно с майка си Рафаела. Балотели все пак призна детето. Някои от близките му твърдят, че той е искал да има биологично доказателство, че детето е негово, защото собствените му биологични родители са го изоставили.

- Знам какво е да си дете и изведнъж да те изоставят - каза Марио наскоро.

Основното нещо е, че всички истории в личния му живот влияят на играта му на терена. А всички треньори, с които е работил, са на мнение, че той така и не е показал пълния си потенциал. Журналистът Фаркомени твърди, че Балотели така и не може да заблести в големи мачове.

Прекрасният гол от 23 м срещу Болоня или победният гол срещу Каляри в последната минута успяха да затворят устите на феновете на Милан, които го освиркваха в тези мачове. Но в Шампионската лига например той не направи нищо. В Италия обичат да казват: "Силен със слабите, слаб със силните", и това важи в пълна степен за него.

Болки в мускулите мъчат Балотели

Нападателят на Италия Марио Балотели има физически проблеми, информира "Гадзета дело спорт". Докторът на "адзурите" проф. Лука Кастелач...

А мениджърите се опитват да го глезят, подобно на Манчини, за да извлекат най-доброто от него. Когато Балотели се разсърди, че е сменен при загубата с 0:2 от Рома, треньорът на Милан Кларънс Зеедорф обвини журналистите, че "не са му помогнали да израсне".

- Понякога е добре да го оставите на мира. Усещам, че позитивните промени в него не се споменават. Не е честно да гледате само негативните му моменти. Статистиката му по вкарани голове е силна - обясни Зеедорф тогава.

В същата вечер Балотели скочи на тв коментаторите и каза, че "те не разбират нищо от футбол".

А това, че към него има по-специално отношение, се видя и от думите на треньора на Италия Чезаре Прандели, който обясни, че Балотели няма нужда да се връща в халфовата линия и да помага на халфовете. Изглежда, че с каквато и тактика да играе Италия, Балотели винаги ще е на върха на атаката.

Балотели отписа Англия: Не са ни съперници

Нападателят на Италия Марио Балотели подчерта, че отборът на Англия не е сред фаворитите за спечелване на световното първенство. Според...

Споровете за Марио в Италия са безкрайни, каквито бяха и в Англия. На някои фенове им омръзна от стойките на Балотели и държанието му като суперзвезда. Други твърдят, че той наистина може да стане голям играч, само ако си подреди мислите.

- Той има силни качества, които не всички италианци притежават - казва италиански треньор, работил с Балотели. - Висок е, има инстинкт за гол, завършващ удар, добър е и с двата крака, макар че десният му е по-добър. Но няма да покаже най-доброто от себе си, докато не седне и не си нареди мислите. Това все пак може да се случи в следващите 4-5 години. Играчите могат да се погледнат и да си кажат: "Трябва да направя това и това, да дам всичко от себе си за времето, което ми остава". Но в момента никой не може да предвиди кога Балотели ще направи следващата голяма беля.

Тази мисъл сигурно топли защитниците на Англия, които ще трябва да опазят Балотели. Но може да стане и лошо. Защото, ако майката на Марио се намеси, Англия може да срещне и един играч, който да реши мача в полза на Италия.

Йън Хърбърт, "Индипендънт"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Серхио Ромеро - "малкият" голям коз на Аржентина за титлата
Серхио Ромеро - "малкият" голям коз на Аржентина за титлата

Как се е развила кариерата на аржентинския национален вратар Серхио Ромеро, който спаси две от дузпите на Холандия в полуфиналния мач на Мондиал...