Loading...
Skip to Content

Димитър Пурнаров - момчето, което пее на 12 езика

  • Димитър Пурнаров - момчето, което пее на 12 езика
    Снимка: Димитър Пурнаров

Димитър Пурнаров е известен в социалните мрежи с това, че прави кавъри на известни песни на над 12 езика. Впечатляващи са и актьорските му умения. Всичкото това е предпоставката за увеличаващата се популярност на Димитър и над 173 000 последователи в известната социална мрежа Tik Tok.

Ето какво ни сподели Димитър за популярността, целите му в живота и хобитата му:

Димитър, ти стана доста известен в социалните мрежи, правейки кавъри на известни песни на няколко езика. Всъщност колко езици знаеш?

Всичко зависи от това колко добре говоря езиците и на какво ниво трябва да ми е един език, за да се брои, че го говоря. Принципно на С1 говоря английски, на В2 норвежки и гръцки, на В1 - френски, шведски, немски и руски, и на А2 - испански и италиански. Нивото ми на четене и писане на тези езици е по-високо от нивото ми на говорене или слушане, тъй като един чужд език е по-лесен да се чете или пише, отколкото да се слуша или говори.

Как реши да започнеш да демонстрираш знанията си по необичаен начин в социалните мрежи?

Тази идея я имам от доста отдавна. По-рано качвах подобни клипове в YouTube, но там качвах изключителко рядко. ТикТок започна да ме мотивира истински да качвам доста по-често и той е реално приложението, което ме запали да го правя по-активно.

Всъщност какъв е целия процес на създаване на подобен клип - предполагам, че първо се запознаваш с песента и после я превеждаш дума по дума?

Не е напълно дума по дума, защото преводът трябва да си пасне по ритъм и мелодия, както и да има и римуване, трябва да се получи мелодично, за да може да се изпее. Понякога леко изменям превода, за да се получи, но гледам максимално да запазя смисъла на песента.

Коя е най-трудната част от целия този процес?

Може би писането на превода поради гореспоменатите съображения. Също така понякога самото снимане отнема време, защото често клипът не се получава от първия път и трябва да направя няколко опита или презаписвания.

@dimitar_purnarov

Меди - “Рана” на 12 езика 🇧🇬🌎🎶 (@mediigo ) #fyp #song #languages #bulgaria

♬ original sound - Dimitar Purnarov

Какви са коментарите? Има ли негативни такива?

Почти всичките са позитивни, за което много благодаря на всички коментирали за топлите думи и за приятното отношение. Рядко получавам негативни коментари, но дори да получа такива, това не ме демотивира по никакъв начин.

Ти пееш доста добре. Мислил ли си и за музикална кариера?

Благодаря Ви! Иначе да, това е една от най-големите ми мечти. Ако успея да се уредя в българската музикална индустрия, това ще е сбъдната мечта за мен! Заминавам се с музика от съвсем малък, пял съм по хорове, участвал съм в концерти и музикални пиеси, но не са били нищо сериозно. Може би трябва да започна да качвам и свои авторски песни в TikTok или YouTube.

Личи си, че имаш и актьорски заложби. Защо не записа да учиш в НАТФИЗ?

Благодаря Ви! Иначе не съм се записал в НАТФИЗ, защото не смятам, че актьорските ми заложби са на професионално ниво. Актьорството, което показвам в клиповете е само на любителско ниво и не съм мислил да се занимавам професионално. Не смятам, че съм добър в тази сфера.

От кои хора се вдъхновяваш?

Много са. Трудно би било да споделя всички хора, от които черпя мотивация. Като цяло всеки човек, който следва мечтите си и не се отказва от тях, ме мотивира.

Очаквана ли е за теб популярността ти в социалните мрежи? Беше ли си го поставил като цел?

Не. Бях започнал да качвам клипове поради липсата на възможност за излизане в началото на пандемията. Гледанията започнаха по-късно и в началото не съм очаквал, че така ще се развият нещата. Дори и сега качвам клипове любителски, не го правя за гледанията.

Смяташ ли се за инфлуенсър?

Не. Случва се да ме разпознават по улиците, но не получавам сериозни приходи от ТикТок, така че не бих се определил като такъв.

Каква е целта ти, присъствайки в дигиталното пространство - просто да се забавляваш или искаш да направиш нещо значимо и за другите и как мислиш да го осъществиш?

Гледам все пак контентът ми в ТикТок да е по-образователен. Искам хората да научат нещо, затова правя поредицата с фактите, както и искам да им покажа, че ученето на езици може да е забавно и доста полезно в живота, а не просто някакъв скучен ангажимент. Понякога правя и клипове за забавление, няма как без тях, все пак човек има нужда понякога да се отпусне и да се посмее малко, каналът ми не е стриктно само за факти и езици, качвам всичко, което ми е интересно, но фактите и езиците са основното в моя канал.

Какъв ще бъде следващия ти кавър?

Това не го планирам предварително. В момента, в който ми хареса някоя песен, я превеждам и записвам още в същия ден, процесът е бърз. Предимно правя български песни, но обмислям по-често да правя и кавъри на песни и от други държави.

 

Интервю на Илиана Симеонова

Още от Предай нататък :