Г-жо Радева, откажете се

62218
Г-жо Радева, откажете се
Снимка: БГНЕС

Стара максима е, че е хубаво човек да разбере за какво го бива. Има обаче хора, които грешно преценяват за какво ги бива. Така например Десислава Радева грешно е преценила, че може да е добър PR и добра първа дама. Постът ѝ във Facebook по повод гей парада доказа и двете.

На фона на истерията, която гръмна след поредното непремерено изказване на Радева, мнозина се разграничиха, поставяйки въпроса защо изобщо трябва да обръщаме внимание на въпросната особа. Факт е, че нито по Конституция, нито където и да било има определен правен термин "първа дама на България". Това обаче не означава, че позицията практически не съществува. Публични пари, от нашите данъци, отиват за охрана на първата дама, за неин офис и екип. Тя пътува с президента, отново на държавни разноски, представя страната и българския държавен глава при посещения в чужбина и домакинства на визити у нас, така че коя е тя и как се държи не е все едно. Първата дама, ако избере това, е активна публична личност в една от най-важните държавни институции, има представителни функции и за нейната дейност има отделен бюджет.

Затова първата дама на България не е някоя плеймейтка, която можем снизходително да игнорираме и да не се интересуваме какво мисли и какво върши.

Важно уточнение е, че всичко това е ПО ЖЕЛАНИЕ.

Юлиана Плевнелиева не пожела да участва в целия този цирк. 5 години тя не се появи на нито едно официално събитие, не придружи нито веднъж съпруга си, не ползваше публичен ресурс за дейност на първа дама и не се изказваше по никакви теми от тази позиция.

За разлика от нея, Десислава Радева от самото начало даде да се разбере, че годините на вакуум са свършили и България отново ще има първа дама. Радева придружава президента на много от събитията с негово участие, обиждаше Цецка Цачева като негов опонент в предизборната кампания, включваше се с някакви реплики при веселия му разговор с бразилската туристка, която го питаше кой е и защо е важен, придружава го на визити в чужбина, позира в компанията на първите дами на НАТО, и още, и още...

Изобщо, каквото и да твърди Десислава Радева, тя иска да е първа дама. И понякога, за да уплътни този си образ, коментира публично теми, след което вероятно горко съжалява. Първо, защото сама си вкарва автоголовете. Ако искаше мненията ѝ да са лични, нямаше да ги направи публично достояние на Facebook страницата си, а щеше да ги ограничи само в рамките на приятелския си кръг. И второ, защото Десислава Радева явно трудно преценява собствения си образ в контекста на обществените нагласи.

Жената на президента за Прайда: От котешкия СПИН до катастрофата с военния хеликоптер

10-то издание на София прайд се превърна в едно от най-ярките и свежи събития в столицата, въпреки липсата на подкрепа от страна на инс...

Г-жо Радева, крайно време е да съобразите нещо. Българският народ не ви харесва. Мъжът ви, относително, до известна степен, може би да. Но за вас той не е гласувал и далеч не остана очарован от служебната си първа дама.

Правите непремерени, странни, обидни и неверни изказвания, които само затвърждават неприятното впечатление за Вас. Всеки нов напън за себеутвърждаване с лъч класа, стил и интелигентност, се проваля с гръм и трясък. Затова, г-жо Радева, просто се откажете. Тая няма да стане. Нито ще станете всенародна любимка, нито, ако я карате така, ще ви запомнят с добро. Хейтът и подигравките ще продължат. Защото са заслужени. Идва един момент, в който човек трябва да бъде обективен. Българският народ не Ви избра за своя първа дама, както и вие не го избрахте. Това е брак по принуда, в който няма любов. Никой, разбира се, не ви кара да се откажете от функциите си на първа дама като Юлиана Плевнелиева, защото ако имахте подобно желание, досега щяхте. Но ако искате да избегнете нападки срещу себе си в бъдеще, просто направете позициите си по-малко публични. Последвайте собствения си съвет и бъдете "кроткото, но осезаемо присъствие" в света на мъжа си. И може би си наемете PR. Такъв, който го бива.

Българският народ ще бъде съгласен да ви изтърпи 5 години. Но и вие трябва да изтърпите да не го провокирате.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com