Гафовете на Доналд Тръмп нямат значение, хората са разгневени

16993
Гафовете на Доналд Тръмп нямат значение, хората са разгневени
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентските избори в САЩ са в разгара си и почти на финалната права. След очаквано дълга кампания двете основни партии на републиканците и демократите останаха с по един кандидат за президент - Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън.

Коментар на редактора

Тръмп съди бивш сътрудник за милиони

Милиардерът Доналд Тръмп се обърна към съда, обвинявайки бившия служител на предизборния му щаб Сам Нънбърг на разкриване на поверителн...

Тръмп и Клинтън сега влизат в заключителната фаза на битката, като ще се опитат да съберат гласовете и на тези, които по принцип не биха гласували за тях. В момента в САЩ се случва нещо сравнително интересно и донякъде не толкова режисарано (според местни наблюдатели) - Конгресът на Републиканската партия. Там Тръмп се опитва да събере подкрепата на широкия кръг консерватори, включително и на тези, които не биха го подкрепили при други обстоятелства. Точно и заради това се смята, че Доналд Тръмп избра Майк Пенс за свой вицепрезидент.

Проблемът на тези щатски избори е, че са по-смешни от предишните (Мит Ромни в сравнение с Тръмп e цвете), но и че са крайно националистичкески популистки (пак благодарение на Тръмп) - и с това, следващи световната тенденция. Гафовете на Тръмп обаче не само че не го спряха да стане представителната фигура на Републиканската партия, но и не са пречка да привлекат гласоподавателите, които не харесват Клинтън. Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън са толкова противоположни, че до последно ще си крадат гласовете, повлияни от омразата срещу всеки от тях.

Тази неделя също така се случи първото интервю на Тръмп, придружен от Пенс, на което кандидатът за президент прекъсваше не само журналиста, но и своя "партньор" Майк Пенс. Тръмп беше себе си, като каза, че би започнал война, но не одобрявал войната в Ирак, че на Пенс му е позволено да направи грешка, гласувайки в подкрепа на войната в Ирак, но не и Хилъри Клинтън и разбира се се съгласи, че би бил страхотен президент. Интервюто е пример за резонанса между президент и вицепрезидент, а след болезнено неловкото интервю Пенс накрая беше червен - не се знае от напрежение, притеснение или срам... Но това едва ли ще има значение за подкрепящите Тръмп.

Вчера по време на републиканския конгрес съпругата на Доналд Тръмп - Мелания представи реч, пасажи от която бяха плагиатствани от речта на сегашната първа дама Мишел Обама от 2008 г. Пореден гаф от екипа на Доналд Тръмп, но и това едва ли ще има значение за привържениците.

Тръмп официално ще обещае на избирателите да изгради стена с Мексико

Идеята на Доналд Тръмп да се изгради стена по границата с Мексико е залегнала в проекта за предизборната платформа на Републиканската п...

По време на конгреса на републиканците се говори много за липса на сигурност и се представи една Америка в черни краски. Говори се за война, за загуби, за бедност. Говорещите искаха не да коментират политики, а да стигнат до чувствата на разгневените американци, които желаят промяна. Няма значение, че не е ясно точно каква. Нещата са лоши, трябва да станат по-добри, Доналд Тръмп ще се бори за това.

Ситуацията, която издигна Тръмп начело на една от двете основни партии в САЩ показва, че Щатите не се различават никак от случващото се в Европа. Обезверени са нормалните хора, които няма значение колко са информирани, пак биха дали гласа си, за преувеличенията и лъжите на Найджъл Фарадж, Марин льо Пен или Доналд Тръмп. Когато искаш да те харесват, стигаш до емоциите, а не до разума. Предлагаш това, което хората искат да имат. И в маркетинга се прави така.

Конгресите на републиканците и демократите в САЩ ще продължат, а накрая вероятно Хилъри Клинтън ще спечели. Проблемът обаче, че тя също не е добър избор, просто се смята, че е по-стабилната и сигурна кандидатура (за държавата и инвеститорите) от тази на Тръмп. Лошото е, че в търсене на стабилност също губим много от страх да не загубим повече.

Льо Пен: Ако бях американка, щях да гласувам за Тръмп

Лидерката на френската крайно дясна партия „Национален фронт” Марин льо Пен заяви, че би подкрепила републиканеца Доналд ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com