"Героите", борещи се за България само по селските мелета

10606
"Героите", борещи се за България само по селските мелета

За криминалния и етническия характер на инцидента в Асеновград се говори много. И въпреки разностранните анализи, всички са съгласни, че виновниците трябва да бъдат наказани. Така е нормално, винаги, навсякъде.

Мащабният неделен протест в Асеновград обаче осветли още една проблемна плоскост. Минаха 2 дни и изгледахме достатъчно кадри на размирици, агресия и открити провокации. Защото в неделя Асеновград тръгна по пътя на Катуница, Орландовци и Гърмен. Поведоха го футболни хулигани, рокери, Перата и разни други бабаити.

Те, разбира се, не гледат на себе си като на хулигани и бабаити. Те се виждат като най-смелите и достойните мъже в държавата, истинските българи, развяващи трибагреници, крещяши "Сърце, душа за България" и готови всеки един момент да тръгнат, където бъдат призовани, за да бият цигани.

Защото с циганите е лесно. На камерите изглежда прекрасно да се репчиш на някакви хора в бараки, обявявайки медиите за предатели, които ти задават глупави въпроси, вместо просто да те снимат как спасяваш цялата държава. 

Арестуваха Перата заради нападение срещу екип на bTV на протеста в Асеновград

Скандалният Петър Низамов-Перата, който се появи на снощния протест в Асеновград, беше задържан, тъй като има жалба от оператор на bTV ...

Само че има един проблем. Големите "мъже", големите "патриоти", ще ги видите само там - на междуселските мелета, да се заканват на циганите.

Перата и другите подобни индивиди, които се разхождаха наперени в Асеновград, няма да ги видите на протеста срещу съдебната система, на протеста срещу насилието срещу лекари и учители, срещу своеволията на властта, срещу застрояването на Черноморието, срещу цените на тока, парното и водата, срещу СЕТА, ГМО и други.

Защото тези хора не са патриоти. Те са псевдомъже, които могат единствено да избиват комплекси и да разгръщат ограничения си потенциал максимум до боя на цигани и бежанци. Те не се борят за нищо по-голямо, защото са измислени герои с измислени "каузи". Защото са малки. И затова и битките им са малки. Възможностите им са малки, стремежите им са малки, изобщо, всичко им е малко. Канализират енергията си пред поредното циганско гето, но никога няма да им дойде на ум да я канализират пред парламента. Защото нито са смели, нито са "истински българи". Те са обикновени хулигани, които компенсират комплексите си така, както го правят всички калпави мъже - избирайки по-лесните битки с по-слабите. Те никога не се включват във важната война с истинските и големите врагове, защото толкова си могат. И е важно този фалшив модел да бъде развенчан, за да престане да служи за пример.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com