Граждански експеримент – помощ, полиция!*

9768
Граждански експеримент – помощ, полиция!*
Снимка: МВР

Както е добре известно на всеки, имал малко по-продължителен досег с българската действителност, едни от най-коментираните теми в България са тези, свързани с престъпни схеми. Не за друго, ами защото все още ни считат за бая корумпирани, макар че уж сме много изпълнителни и отличници що се отнася до критериите за Шенген – но пусто, не ни вземат там, дори като първоаприлска шега.

Едни от най-популярните схеми, които си процъфтяват, са тези с укриването на ДДС и телефонните измами. По първата тема даже НАП и финансовият министър Владислав Горанов обявиха война на тези, които прехвърлят свои фирми с дългове на физически лица, чието най-ценно имущество е омазаното и силно миришещо палто на гърба им. Точно за случай, който включва такова лице и няколко мобилни телефона ще ви разкажем в следващите редове.

Съмнения за завишени цени и свързани лица при обществени поръчки на МВР

Налице са данни за завишена цена, манипулативен срок на изпълнение и гаранции, опит за ограничаване на конкуренцията и наличие на свърз...

Денят е 2 април, 2018 година. Поради затруднения от техническо естество, да се чете липса на интернет, сме принудени да се обърнем към доставчика ни, който е един от големите телекоми в страната. Чинно изчакваме на опашка, а преди нас двама господа, единият от които не си е мил зъбите и не си е сменял дрехите поне от времето на управлението на Симеон Сакскобургготски насам, биват обслужени. Въпросният силно ухаещ господин регистрира служебни карти за мобилни телефони – със сигурност двуцифрено число, а другият господин го следи изкъсо какво прави и какво подписва.

Моментално в главите ни изникват няколко въпроса. Например - как човек, за когото е измислен терминът "социално слаб", може да си позволи да плаща сметките на толкова телефони? И защо има нужда от "пазач"? Оказва се, че господинът с многото телефони всъщност имал и много фирми. Той е управител на 13 фирми, едноличен собственик е на още 12 компании, а съдружник е в 1 фирма и прехвърля дружествен дял в други 8 компании. Направо бизнесмен, та дрънка... по-точно мирише, та се не трае! Всичко това си го пише надлежно в Търговския регистър, където правим справка, тъй като видяхме трите имена, с които въпросният господин направи регистрацията за купчината си служебни мобилни телефони. А на наш въпрос не му ли се вижда подозрително, регистриращият сделката служител е категоричен – фирмите са редовно вписани и нямат съдебни възбрани, какво да направим - такъв е законът!

Е, ние правим нещо – публикуваме този материал. Защото в случая с огромна доза вероятност, далеч по-голяма от това да ти падне китайска космическа станция на главата, има престъпна дейност и заслужава компетентните органи да проверят. Най-вероятно става въпрос за вариант "приказки по телефона срещу пари на пенсионери" и "игри с ДДС".

Ако МВР или "Икономическа полиция" проявят интерес да разследват, може да получат още полезна информация относно случая, отговаряща на ключови за едно разследване въпроси. Силно се надяваме, че полицията ще се обърне към нас – затова и огласяваме публично сигнала, като се надяваме, че чрез медийна платформа ще има по-голяма чуваемост и ответна реакция. Очакваме Ви, уважаеми пазители на закона – координатите ни можете да ги намерите изключително лесно.

МВР ще продължи профилактично да привиква граждани заради постове във Facebook

МВР ще продължи да привиква граждани заради техни постове в социалните мрежи, които счита за застрашителни. Това стана ясно от думите н...

* п.п. Само час и половина по-късно полицията се свърза с нас - признаваме, че сме впечатлени. Ще следим ситуацията и ще запознаем читателите ни с развитието ѝ.

Автор: Екип на Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com