X
 
 

МВР, а колко ще глобите Фандъкова за електрическите тротинетки?

15962 8
photo of МВР, а колко ще глобите Фандъкова за електрическите тротинетки?
Снимка: БГНЕС
Може би в средата на седмицата, когато още не беше толкова празнично, сте попрочели малко новини. Или сте слушали. Или сте гледали. Може би сте чели, слушали или видели как МВР и специално КАТ в лицето на вътрешния министър Младен Маринов и началникът на софийското звено на КАТ Любомир Костадинов са пообяснили колко е незаконно да караш електрическа тротинетка. Може би дори сте чули как г-н Костадинов предупреждава, че глобата е от 200 до 500 лева и отнемане на шофьорска книжа за минимум половин година и максимум една година.

Обаче прочетохте ли, чухте ли и/или видяхте ли някои от тези блюстители на реда да каза нещо за електрическите тротинетки за споделено каране, които Столична община налага? Ако някой не вярва, ето и официалното съобщение, на официалния сайт на Столична община – лично от Йорданка Фандъкова.

По тази причина имам едно-две питания към МВР. Колко ще глобите Столична община и лично Фандъкова, че предоставят и рекламират превозни средства, за които твърдите, че не е законно да се карат по пътя? Защото в цитираното горе официално съобщение пише следното: ... да се придвижват само в определените зони като улици и велосипедни алеи.” На улицата нали беше незаконно?

И още едно въпросче, казах все пак едно-две. Каква е санкцията за правене на паркинги на такива превозни средства? Защото с направата на паркинг си мисля, че се окуражава ползването им. Но пък може да не е незаконно, щом кметът на София и Столична община го правят. Те, институциите, нали никога не правят нещо незаконно?

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 дена Профил на трол?
  Не случайно я наричат:Данка-Талибанка
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Скъпа Margi, драга ми Draganova, не разбрах защо е трябвало да прочетете няколко пъти статията за да я разберете. Но пък всеки си има своя интелектуален капацитет. Един съвет: решавайте кръстословници, никога тестове за интелигентност!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Сега е моментът да почнат да глобяват каращите тези зелени тротинетки. Който я подкара, няма как да не наруши закона. Хайде от КАТ постъпете, както трябва.
 • Редно е споменатите по-долу да виснат на бесилката! 3 Редно е споменатите по-долу да виснат на бесилката! преди 1 седмица Профил на трол?
  НЕ Е ЯСНО КОЛКО МИЛИАРДА ИЗМЪКНА ГЕРПедерастията ОТ СО! САМО цЕЦУ И бОКУ ЗНАЯТ, НО БЕЗ БОЙ НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЯТ!
 • Октомври 2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Безобразията не само в София , а навсякъде са БЕЗБРОЙ И от тях се печели пари. Например за да караш велосипед ти трябва да си с каска , сигнализационна жилетка фар и светлоотразител и да спазваш правилата на движение. Аз досега не съм виждал полицай да да спира колездач по пътя , но МАСОВО наблюдавам МАСОВИТЕ нарушения на същите. Нито карат с жилетки , нито имат фарове , нито нищо. Къде е Мвр ? Ня виж още ›› ма ГИ. Ама ако си забравил да пуснеш фаровете на мпс през деня имаш проблеми като водач на мпс. И правилно да имаш АМА.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  А , пък на УБИЕЦА лютви местан МУ ВЪРНАХА КНИЖКАТА. А , пък това същество от Ада И СЕГА СИ МИСЛИ , ЧЕ ЗНАКЪТ ПЪТ БЕЗ ПРЕДИМСТВО ЗА НЕГО НЕ ВАЖИ, КАКТО И КОЙТО И ДА Е ЗНАК НЕ В НЕГОВА УГОДА. СЪШАТА РАБОТА КАТО УБИЕЦА ИЗЧ*ДИЕТО на шефа на Нап в Пловдив. Какви ги приказва този маринов ?
  : 3 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Най-странното е, че те обявиха електрическите тротинетки за незаконни, но казаха, че в закона ... нищо не пишело за тях и сега ще го поправят! В нашата "демократична държава" е така: Всеки е виновен до доказване на противното! Ще трябва да градим наново правовата си държава, започвайки от Римското право!
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Докога в СО ще действа чиновническия КАРУЦАРСКИ КОМУНИЗЪМ, въведен от каруцара на джипка от Банкя?! Ще попита ли някой за РАЗХИТИТЕЛСТВОТО от милиони всяка година за АБСОЛЮТНО НЕНУЖНИТЕ "зелени бутони за пешехподците" по централните кръстовища в София?! Само и само да се напълни гушата, и то за десетилетия напред (!), на определена партийна фирма на точния партиен другар?! И не се ли нарушават пра виж още ›› вата по закон на пешеходците с допълнително нахлузено им неудобства (за слепи, за инвалиди, за хора и майки с деца с колички, па и за всички други!) и противозаконно се придават допълнителни права за КАРУЦАРИТЕ - много от които партийни чиновници със служебни лимузини и джипки за лично ползване?! Вместо да се ограничават правата на КАРУЦАРИТЕ (особено на тия с джипките!) в центъра, им придават незаконно нови права за да задръстват центъра, трошат с незаконното си паркиране плочници и пешеходни зони и замърсяват околната среда до НАДСВЕТОВНИ НИВА!? Ще попитали някой и ще изиска ли от Фандъкова информация КОЛКО са служебните лимузини за ЛИЧНО ползване - главно в извънработно време и то извън границите на Столична община по тукашни и чужбински (!) курорти и паланки?! Защо на автомобилите на СО няма ясноразличими от далече означения (на вратите им) за това че са на СО, а не ЛИЧНИ лимузини и джипки на чиновниците-партийуци?!
Последно в Актуално