Новото риалити "Клета Майка България" - гениалното политическо спасение

9915
Новото риалити "Клета Майка България" - гениалното политическо спасение
Снимка: iStock

В последните няколко дни се случиха много тежки сътресения в живота на цяла България. Хората дълго време ще се съвземат (ако изобщо някога успеят) от трудната ситуация, в която изпаднахме изведнъж и то не по наша вина. В рамките на по-малко от седмица българинът се сбогува с най-стабилното, най-важното и най-смисленото нещо в живота му - телевизионните риалити формати.

Всичко отиде на кино! Приключиха и Ергени, и Моми, край на любовта в "Един за друг", в Survivor оцеля оригиналният ерген номер 1 на България. Няма кой дори една баница да завърти - и Hell's Kitchen изключи котлоните. Тъга. Мрак. Студ в душата на българина. Няма вече забавление, няма кого да наплюеш, няма на кого да се подиграеш - сега всички ще трябва да общуваме със семействата си.

И в този тежък момент, в този най-черен епизод в житието българско на помощ се притекоха онези, които служат на народа - българските политици. Те запретнаха ръкави и заедно откриха ключа към връщането на щастието в българското сърце. То трябваше да е нещо нетипично, нещо скандално и противоречащо на всичко, което е говорено досега. Трябваше обаче и да е с висока и чиста цел, да е благородно и самопожертвувателно. И най-важното: трябваше да върне страстта, онзи специфичен "гъдел", който да те държи "в топ форма" през целия ден - трябваше да има скандал.

Граждани за европейска ротация на България

Ротационното управление на ПП-ДБ и ГЕРБ, разбирай - коалиция между уж най-големите антагонисти, терминологията е само прах в очите -&nb...

И скандалът се случи: двете най-големи политически формации в настоящия парламент - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, плеснаха с ръце, па се прегърнаха и обявиха, че ще сформират ротационно правителство, за да извършат важни реформи и да спрат порочния кръг от избори, които не водят до нищо.

След обявяването на тази сензационна новина, гласоподавателите на "мафията" и "спасителите", на "лошите" и "добрите" се оказаха от една и съща страна на барикадата. Оказаха се "братя по оружие", а довчера се заплашваха с бесилки и затвори и се арестуваха по улиците. Животът на българина само за ден се превърна в истински Сървайвър. Сега противниковите лагери трябва да решат каква е новата стратегия, как да разпределят ролите в новото общо племе и кой от тях да бъде изпратен на Острова на отшелника, където отскоро ги чака главният шаман на републиката.

Гениално! Това и най-добрият режисьор не би могъл да го измисли - да вкараш цяла една държава в риалити формат. Нека да го кръстим: "Клета Майка България". Добре дошли в играта. Готови ли сте да се справите с най-голямото предизвикателство в живота ви? Да? Тогава поемете дълбоко въздух и натиснете "ENTER"...

Автор: Неда Ковачева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com