Олигофрени сме

18642
Олигофрени сме
Снимка: БГНЕС

Олигофрен - така собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев нарече репортера на bTV Димитър Тасев, който си позволи да го пита защо е имало празни места по трибуните на "Лудогорец Арена" и дали това не му е обидно.

Коментар на редактора

Кючекът - в кръчмата и дискотеката

Абитуриенти играят кючек под ритъма на чалга на масата в служебния кабинет на кмета на Кресна Илиян Кръстев. Това даже било традиция &n...

Логично по медии и социални мрежи лети възмущение от постъпката на Домусчиев, летят и оправдания. Но в случая колегите и всички, работещи в медиите, трябва да си зададем въпроса - а ние, журналистите, какво правим като продукт? И дали не сме олигофрени с това, което правим?

Олигофрени сме, защото вместо да питаме за празни места на "Моци", трябваше да помолим г-н Домусчиев да сподели професионалния си опит в печелене на обществени поръчки за един частен футболен клуб? Олигофрени сме, защото трябваше да питаме и защо г-н Домусчиев все се тупа в гърдите как със собствени средства е направил феномена Лудогорец, когато явно доста финанси текат по обществени поръчки за милиони? Олигофрени сме, защото заради максимата "обществото трябва да знае" търсим повърхностния скандал, вместо да се заровим в истинските проблеми. Затова и масово, по всички сайтове и телевизии, най-висока гледаемост имат простотии от сорта на едикой си гол едикъде си, едикоя си въртяла кавала на едикой си. А най-вече сме олигофрени, защото даваме думата на олигофрени. На олигофрени, които да формират общественото ни мнение - ежедневно, ежечасно, ежеминутно. Затова и няма уважание - след като сами не уважаваме професията си.

Колкото до Домусчиев, той е ясен - пази, Боже, сляпо да прогледне. Ясно е и, че освен журналистите, олигофрени сме всички в тази държава - защото отдавна трябваше минимум един оздравителен Макаренко да предпишем на хилядите "Домусчиевци". И ако ще милиард "хейтъри" да дойдат да ме наплюят на майка и баща след този материал, ще си държа на мнението - с държавни пари се подпомага национален отбор, не клубен. На клубни отбори и частен бизнес им се създават условия да се развиват - условия, а не директно пари да им се наливат под някаква благовидна форма. Другото е просто "ти на мене, аз на тебе". Защото Домусчиев, освен футболен бос, е и шеф на КРИБ, а пенсионната реформа още я майсторим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com