Предизвикателството "Рио"

3137
Предизвикателството "Рио"

От "Ислямска държава" са убедени, че могат за пореден път да ужасят света, окървавявайки този път Олимпийските игри. Спецслужбите на няколко страни си размениха прихванати съобщения на ислямистите, в които те коментират мащабна атака по спортисти и туристи на започващата на 5 август Олимпиада. Според други публикации джихадистите готвят отравяне на питейните източници с цел масово поразяване.

 Коментар на редактора

С руски спортисти в Рио. МОК допусна руснаците на Олимпиадата (ВИДЕО)

Международният олимпийски комитет (МОК) допусна руските спортисти до участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро, съобщава сайтът на Комите...

Пределно ясно е, че светът е напълно несигурен. Пределно очевидно е, че тероризмът вече е вплетен в нашето настояще и диктува правилата на утрешния ден. Пределно трудно е да усетим кога той пропълзява в уж спокойното ни ежедневие и избухва сред тълпи от нищо неподозиращи хора.

Европейското първенство по футбол, за щастие, се размина без терористични нападения. Но и френските власти бяха мобилизирали изключителен ресурс, за да опазят сигурността и живота на гражданите.

Близо 100 000 добре обучени представители на различни полицейски подразделения и армията се грижеха за реда и бяха на щрек сред фенове, световни футболни звезди и пищни церемонии.

Следва ново голямо предизвикателство. Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Въпреки че в Бразилия не стихват корупционните скандали, а битовата престъпност и опасните зарази погълнаха голяма част от бюджета за Игрите, организаторите приключват последните довършителни работи по спортните бази.

"Ислямска държава" готви атаки на Олимпиадата (ВИДЕО)

Ислямистите подготвят и въздушни удари с помощта на дронове. Европейското първенство по футбол се размина без терористични атаки. Фран...

Отвъд битовите трудности, с които Рио трябва да се справи, ако иска да направи добро впечатление пред света, е това с реалната заплаха от тероризма.

Стана ясно вече, че "Ислямска държава"  подготвя въздушни удари с дронове по време на Олимпиадата. А джихадистите сипят заплахи навред, като тази за отравянето на питейните води в Рио.

Ето защо домакините са поставени пред изключително сериозно предизвикателство. Освен че трябва да тушират местните си проблеми, ще им се наложи да отговорят на международния страх от тероризма, който съпътства нашата действителност.

За тази олимпиада трябва здрав дух не само у спортистите, а у всеки, който ще се опълчи срещу поредните заплахи, целящи да разрушат нормалния човешки живот.

Daily Express: ИД убива с оръжия, продадени от България, Румъния и Чехия (ВИДЕО)

Продавани от европейски държави оръжия достигат до терористите от „Ислямска държава“, опасяват се експерти. Хърватия, Слова...

А това, уважаеми читатели, е най-голямото предизвикателство не само пред Рио, а пред несигурното ни бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com