Швеция търси идеи от света за нови компютърни игри

5031
Швеция търси идеи от света за нови компютърни игри
Снимка: Getty Images / Guliver

Швеция приканва геймърите от целия свят да участват в общ проект за създаване на нов вид компютърни игри, съобщава TheNextWeb.

Северноевропейската държава стартира уеб сайта Democreativity, който е онлайн инструмент, съчетаващ демокрацията и креативността с целта да се насърчават разнообразието и новите идеи.

Деветокласници организират най-големият турнир Starcraft II на Балканите

The Vorpal Bulgar Challenge е с общ награден фон €5000 ще се проведе на 19- 20 октомври в столицат. Благодарение на двама амбици...

Зад инициативата стоят Visit Sweden, Шведският институт и Business Sweden заедно с индустрията за компютрни игри на страната. Те търсят международен принос към създаването на алтернативни формати, герои, сюжети и начини да се побеждава в електронните игри. Новата интернет страница дава възможност за заявки за участие, които представят напълно нови идеи или добавят нещо ново към идеите на друг.

Експерти от технологичната индустрия ще разгледат идеите и от най-добрите ще създадат креативни компилации, които всеки ще може да използва, за да разработи игра. Резултатите ще бъдат предоставени и на студенти със задачата да направят нови игри.

Ще се приемат и най-екстравагантните идеи, стига да са в съответствие със шведските закони, да зачитат поверителността и да не са спам.

Поглед към шведската технологична история показва, че там са създадени хитови игри като Candy Crush Saga, Battlefield и епичната Minecraft. Швеция е на първо място сред всички държави по отношение на креативно изразяване и въздействие, измерващо се във високата възприемчивост към нови идеи. Преди три години шведското правителство даде възможност на гражданите да контролират официалния акаунт на Швеция в Twitter.

Прекаляването с видеоигри може да доведе до халюцинации и неосъзнати действия

Прекаляването с видеоигри може да доведе до неволни “мисли, импулси и поведение”, като машинални движения или словесни избл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com