Слагайте му червена точка на Тошко винаги! Голяма!

19000
Слагайте му червена точка на Тошко винаги! Голяма!
Снимка: БГНЕС

Тошко Йорданов, този изключителен ерудит и адепт на изящното слово, отново показа отлична комуникационна култура. С вербални и невербални средства той разкри от парламентарната трибуна трите си основни душевни фиксации - награбване, хлъзване и дупара.

Този, меко казано, фриволен език налага при преките излъчвания от пленарна зала да се слага червена точка. Голяма! И винаги при появата му, защото никога не се знае какво ще му хрумне на този велик интерпретатор на чужди смешки.

Благодарение на него и на депутати с неговото ниво парламентът все повече заприличва на селска кръчма, огласяна от казармен хумор. Ще цитираме, защото изказването му е фундаментално, програмно и структуроопределящо за българския парламентаризъм: "Представете си млада булка - ПП-ДБ, палава булка, която се взима с опитен по-възрастен, но също палав партньор, в случая ГЕРБ, който не една булка е опръщял с 200, понякога откъм дупарата, в този случаи се нанизва и ДПС, които да играят ролята на парапет, защото двамата млади се награбват на стълбите, да не вземат да се хлъзнат".

Този напън за остроумие му донесе наказание "забележка" от парламентарния шеф Росен Желязков, но какво от това? Не само че не призна грешката си, ами и няколко пъти се обясни, че използвал "дупарата" като метафора. Така фиксацията му по южната част на гърба прозвуча няколко пъти от парламентарната трибуна.

Ако имахме крал, щяхме да имаме достойна кандидатура за негов шут.

Но нямаме. Парламентарна република сме. И драгият Тошко ни кара да се питаме какви точно избиратели са гласували за него. Няма да обиждаме българския народ, но всяко предположение би звучало или като медицински термин или като предците на човека.

В предишни парламенти също ставахме свидетели на вулгарни реплики от парламентарната трибуна. Те са обида за обикновения данъкоплатец, който очаква ако не извисено, то поне нормално поведение от своите депутати.

Но каквото и да очаква, получава Тошко.

Не им е мястото на такива хора в българския парламент, още по-малко днес, когато той има толкова тежки проблеми за решаване.

Постоянните изцепки на хората, набутани от Слави да се правят на законотворци, потвърждават отдавна изразената позиция, че шоумени нямат място в политиката. Още по-малко онези, за които цинизмите са основен речеви арсенал.

Както неотдавна предложихме, наказанията за хулиганстващи депутати трябва да да по-сериозни. Вече има такова предложение, но то едва ли ще стресне хора като Тошко. И единственото решение наистина е отзоваването. В случая - чемодан-вокзал-Ямбол.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com