Слави е за Гинес - давайте я тая награда

23510
Слави е за Гинес - давайте я тая награда
Снимка: БГНЕС

Видимо през последните две години за лидера на "Има такъв народ" е без значение дали ще има редовно правителство или не. Поводите за Слави са много и по хронология изглеждат така: 1) никой не гласува доверие на правителство на малцинството, 2) ето ви тези министри, които ви изсипвам от фейсбук, пък вие се оправяйте 3) Дайте парите на строителните фирми, 4) Македонияяяя 5) липса на морал в Христо Иванов и лицемерие, че накрая дори се достигна дори до Волен-Сидеровското - извини се, бе!, иначе коалиция йок. Припомням, че тая поредица дойде след гръмкото обещание за прословутото изчегъртване. 

Няма значение кой е бял, кой е черен, защото така обичаният от Трифонов суверен се умори от това да гласува, да няма редовно правителство след това, а след всички тези избори ГЕРБ отново да са добрите. Нищо, че от всички гейтове за 12'те години управление на ГЕРБ асфалтгейт беше само черешката на тортата. Но благодарение на ИТН ГЕРБ се върнаха в ролята си на сочещите с пръст критици, които дойдат ли на власт, ще оправят всички кризи мигновено.

Но не това е важното, политическите кризи са по цял свят. Важното е, че родната политика (или родният ни шоу бизнес) роди рекордьор за Гинес. И сега ще питате - какъв рекорд? Рекордът е за най-много провалени мандати и правителства. Два парламента, на път е и трети да си иде. Пет мандата, а съвсем скоро ще станат и шест. Каквито и политически еквилибристики да се правят никой политик не би могъл да бутне толкова много кабинети. Само един успя - нашия човек, Слави Трифонов. Затова нека политикът с висш морал, който не харесва предлагачи и лицемери, да получи този приз, за да може държавата да функционира поне с някаква международна награда.

Добре, че няма трансфери в политиката, иначе можеше някъде да вземат формацията ИТН, където да задълбочат кризите и да вкарат държавите в спирала от постоянни избори. Да накарат европейските граждани да се уморят от гласуване. И както ни показват постоянно високите избирателни активности на изборите в чужбина, ще станем за пример, че изборите са омръзващо нещо и не би следвало да се ходи с големи и високи нагласи.

Гинес сега нази гледа! Дайте тая награда, за да станем за пример в Европа - няма да имаме принос само с чушкопека, време е и за политически такъв. Макар че май имат нещо общо.

 

Автор: Михаил Митев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com