Твърдо "против" байганьовската киселящина

7981
Твърдо "против" байганьовската киселящина

Подложени сме на геноцид – с тези думи възрастен мъж, заедно с още трима-четирима души на неговите години, се оплакаха рано сутринта, че Перущица се е превърнала в звуков синоним минимум на две-три концертни зали, пет-шест летища воглаве с вой на стадо разгонени котки, окупирали поне три от шестте летища и няколко кучета за фон.

Коментар на редактора

Борисов случайно добре натри носа на ВСС

Няма да ходя на заседанието на ВСС, дори не и прочетох писмото. Така премиерът Бойко Борисов вчера (14 юли) отхвърли идеята да се яви п...

Че няма новини рано сутрин, няма, но такива бутафории вече са прекалени. На някого си му пречела силната музика до 22:00 часа, нищо че след това нещата стават по-тихи. На всичкото отгоре като бяха питани дали не са пробвали да говорят със собственика на ресторанта по въпроса, подложените на геноцид веднага казаха – „не”.

Много обичаме да сме жертви, ей. Идва ни дюшеш, като ни дават по телевизорЪ да роним горчиви сълзи. Ами да, в ресторанта/заведението/дискотеката хората ходят да се забавляват. Като се забавляват, не седят да се гледат един друг тихичко. И след като „протестиращите” така и не казаха дали има силна музика след 22:00, ами напротив – мълчаливо седяха, когато кметът и собственикът на ресторанта уверяваха, че нещата се контролират и след този час не се прекалява, дали не си смучем новина от пръстите?

Киселяци винаги ще има, няма да изчезнат. Един го сърби, друг го боли, такъв е животът. Но за да има някакво разумно съжителство, съществува нещо, наречено държава, което урегулира нещата и налага компромис. Лятно време да има веселба до 22:00 часа е най-нормалното нещо – независимо циганска, българска, турска, арменска, еврейска, негърска или каквато щете. Ако някой не може да го изтърпи, да си сложи по-добра дограма. Ако му е скъпичко, да уплътнява с вестници. А ако много държи на вестникарската си колекция, да вземе да иде при сватбата и да поздрави младоженците – като нищо ще го почерпят. И животът ще му се види по-хубав моменталически – защото хората сме социални животни. Имаме нужда от компания, отвреме-навреме дори. Иначе почваме да се озлобяваме. Който пее, зло не мисли – лято е, нека поне малко да излезем от рамките на собствения си егоизъм. А на телевизиите им пожелавам да пуснат в отпуск сутрешните си блокове – или поне да ги скъсят до един час, ако някой голям шеф толкова му се гледат сутрин борби с вятърни мелници за вечна справедливост навсякъде.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com