Васил Божков се върна в България: Вариантите защо

11256
Васил Божков се върна в България: Вариантите защо
Снимка: БГНЕС

Сутринта каза, че идва, следобед кацна на Летище „София“ - така набързо избягалият преди 3 години в Дубай Васил Божков се завърна в България.

Кой е Васил Божков няма да обяснявам в този текст – достатъчно се знае за него, тонове информация има. Защо обаче се върна, след като успя да стигне до ниво, в което цялата държава (на Бойко Борисов) го подгони и то с двуцифрен брой обвинения, за които може да лежи до живот в затвора: Васил Божков изкара стенограми срещу Бойко Борисов за Закона за хазарта

Вариант 1: Удавник за сламка се хваща - в България е станало по-безопасно и по-изгодно. Когато някой прави нещо немислимо, дори абсурдно, за какво следва да се сетите първо? Пази си живота. Само Божков и малък кръг хора знаят дали това е случаят, но е логично Дубай вече да е по-опасно място, отколкото българския затвор – поради някаква или някакви нови причини.

Вариант 2: Има сделка. Каква точно ще стане ясно, но едва ли толкова скоро. Божков знае много, но може да се е договорил да каже толкова, колкото да е обществено задоволително и политически приятно – все пак Бойко Борисов пак и още е във властта. При този вариант сделката е - горят няколко бушона, от по-важните, които са си мислили, че не са бушони, а присъдата на Божков ще бъде намалена заради свидетелстване и помощ за обвинението. По броя на официално обвинените след завръщането му ще се ориентираме – не изключвайте числото да е нула, България е страна на чудесата.

Вариант 3: Има сделка, но такава на по-високо ниво от българското. И пак – защото се е променила обстановката зад кулисите, която не виждаме изцяло. По-точно – променило се е положението от кого има нужда и от кого няма нужда в сглобката. За качествена сделка се договоряш с този, от когото най-много зависи. В случая с Божков и предвид геополитическата ситуация спокойно може да се окаже, че това не е никой в България.

Може, разбира се, да е някаква смесица от изброените по-горе варианти – за да сме наясно, трябва много вътрешна информация.

Извън тези варианти има и няколко по-майтапчийски – много е поскъпнал животът в Дубай, решил е да става българския Алексей Навални, само че ще се прекръсти на Нахални и т.н.

Какво обаче ще стане – хайде дано наистина да разберем!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

3 предизборни изненади и компромати, идеални за след празниците

Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com