X
 
 

300 имигранти, задържани при рейдовете в Мисисипи, са освободени

870 0
photo of 300 имигранти, задържани при рейдовете в Мисисипи, са освободени
Снимка: Getty Images/Guliver
Американските имиграционни власти временно са освободили около 300 души, задържани при координирана операция срещу нелегални имигранти в щата Мисисипи, съобщава BBC, цитирана от БГНЕС.

В четвъртък близо 700 души бяха арестувани при акцията, насочена към работници в седем фабрики за преработка на селскостопанска продукция, които не са имали редовни документи. Властите обявиха, че децата на задържаните са добре обгрижени и са настанени при роднини или в специални центрове при добри условия.

В Словения мобилизираха допълнително полицаи заради мигрантите

Заради засиления приток на мигранти и увеличения брой на чужденците през доста натоварения туристически сезон, словенското правителство...

Акцията предизвика широко обществено недоволство от страна на демократите,след като в социалните мрежи се появи информация, че децата са разделени от родители им, които са в затвора, и за тях не се полагат грижи.

Имиграционният власти заявиха, че 300-те освободени трябва да се явят пред съдия, който ще разгледа случая им и ще вземе решение дали могат да останат на територията на страната.

Припомняме, че президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви новите мерки срещу незаконната имиграция през юни като заяви, че „милиони незаконно пребиваващи хора, които са намерили пътя до САЩ, ще бъдат депортирани”.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители