Америка: Не ни трябват повече войни, изморени сме

45208
Америка: Не ни трябват повече войни, изморени сме
Снимка: Getty Images/Guliver

Конгресът и американският народ са уморени от военни авантюри, призна американският министър на отбраната Чък Хейгъл, съобщи Military Times.

"Не ни трябват повече войни, не ни трябва Близък Изток", заяви Хейгъл. „ Конгресът отразява волята на народа. Така е устроена демокрацията", каза още той.

Пентагонът готви ДНК за ядрена война

Американските военни активно се готвят за възможна ядрена катастрофа. Отбранителната научна агенция DARPA стартира нов проект по защита...

В допълнение министърът заяви, че Пентагонът трябва да играе по-ограничена роля във формирането на външната политика на страната.

Според Конституцията на САЩ министърът на отбраната стои в правителствената йерархия по-ниска от държавния секретар и министъра на финансите. Според Хейгъл това е напълно справедливо.

"Ние имаме спомагателна роля във формулирането на външната политика", обясни той. „Ние сме само един от компонентите".

Освен това, ръководителят на Пентагона заяви, че тези, които виждат в дипломатическия начини за решаване на конфликти слабост, грешат.

Диктатът не е по джоба на новия шеф на Пентагона

САЩ не могат да диктуват условия на целия свят. Това заяви новият шеф на Пентагона Чък Хейгъл след встъпването си в длъжност и добави, ...

"Взаимодействието не е капитулация ", посочи министърът, подчертавайки, че вярва във взаимодействието на САЩ със света, включително и със страни като Русия и Китай.

"Смятам ли, че ние трябва да окупираме която и да е държава, в която нещата се случват не така, както ние искаме? Не, аз не мисля, че това отразява същността на Америка" , цитира изданието думите на Хейгъл.

Позовавайки се на личен опит от кампанията във Виетнам, шефът на Пентагона заяви, че "във войната няма слава - само страдание".

 

US генерал харчел държавни пари за лукс

Американският министър на отбраната Леон Панета понижи в чин четиризвездния генерал Уилям "Кип" Уорд за това, че похарчил неправомерн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка