Американски щат отново ще изпълнява смъртни присъди след 10-годишно прекъсване

3941
Американски щат отново ще изпълнява смъртни присъди след 10-годишно прекъсване

В американския щат Арканзас ще бъде възобновено изпълнението на смъртни присъди след 10-годишно прекъсване. Губернаторът Аса Хъчинсън вече е определил датите за екзекуции на осем души.

21 октомври е определен като дата за екзекутирането на двама души, които ще се пренесат в отвъдното след инжектиране на смъртоносен коктейл от три отровни вещества. Екзекуциите в САЩ през последно време се отлагат поради липса на необходимите медикаменти, тъй като много от фармацевтичните компании отказват да ги продават на държавата, съобщава БГНЕС.

27 души са били екзекутирани в Арканзас в периода от 1976 досега, след като Върховният съд на САЩ въведе отново смъртното наказание. Датите за екзекуции в Арканзас бяха огласени след искането за подновяване на най-тежкото наказание за престъпници, отправено от главния прокурор Лесли Рутледж. Тя изпрати писма до губернатора, в които му казва, че осъдените затворници са изчерпали възможностите си за обжалване на своите присъди и щатските служители са набавили достатъчно от необходимите медикаменти за наказанията.

Адвокатът Джеф Розенцвайг представлява осем от осъдените на смърт, както и девети затворник, чието обжалване все още върви. Юристът заявил, че планира да поиска отлагане на екзекуциите.

На 1 юли представители на щатското управление на затворите в щата съобщи, че разполагат с необходимите смъртоносни лекарства за извършване на екзекуциите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com