Армията се включва в борбата с пожарите в Калифорния

4242
Армията се включва в борбата с пожарите в Калифорния
Снимка: Getty Images / Guliver

Американската армия ще бъде задействана в Калифорния за първи път от девет години насам, за да помогне на около 12-те хиляди пожарникари, мобилизирани срещу двадесетината пожара в щата. Властите предупредиха, че частните дронове създават опасност за пожарникарите.

Около 200 войници от бригада, базирана в щата Вашингтон, ще се обучават три дни и след това ще се присъединят към местните пожарникари. "За първи път от 2006 г. военното ведомство мобилизира федерален военен персонал", за да се бори с пожарите, каза Джеф Дейвис, говорител на Пентагона.

Военните докараха в понеделник близо до Сакраменто четири самолета - цистерни C130, които вече изсипаха милиони литри забавящи горенето вещества.

Освен федералната армия, около 440 войници и пилоти резервисти от Калифорния бяха мобилизирани и, заедно с резервисти от щата Невада, използват десетина хеликоптера.

Въпреки че високите температури ще спаднат към по-нормално за сезона равнище в щата от сряда, в южната част на Калифорния силните ветрове ще продължат да духат. Осемнайсет пожара бушуват в момента в Калифорния, поглъщайки около 809 кв.км. Горещата вълна в допълнение към продължаващата повече от четири години голяма суша, превърнаха най-гъсто населения щат на САЩ в особено пожароопасно място тази година.

Калифорнийската агенция за борба с пожарите посочи опасността от многото малки частни безпилотни летателни апарати, които "пречат на експлоатацията на противопожарните летателни средства". "Опасно е да се използва дрон неразрешено близост до пожар", заявиха от агенцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com