Българите в Окланд няма да могат да гласуват

4225
Българите в Окланд няма да могат да гласуват
Снимка: БГНЕС

Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието за провеждането на изборите на 14 ноември 2021 г. заради влошена пандемична обстановка, съобщиха от Министерството на външните работи.

Посолството ни в Австралия бе уведомено тази сутрин българско време, че във връзка с влошената пандемична обстановка от COVID-19 в Нова Зеландия, и в частност в Окланд, където има най-много заразени, местните власти в града днес са оттеглили съгласието за провеждането на изборите за президент, вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември 2021 година.

Секционната избирателна комисия в Окланд се е събрала в пълен състав, за да подготви секцията. При опит за влизане в общинската зала, предварително заплатена и потвърдена, СИК-Окланд е била уведомена, че във връзка с влошената пандемична обстановка не се разрешава провеждане на изборите.

Противоепидемичните мерки срещу COVID-19 не пречат на вота на българите в чужбина

Противоепидемичните мерки срещу COVID-19 в нито една чужда държава не биха повлияли на вота на 14 ноември 2021 г. зад граница. Информац...

Коронавирусът по света: Бум на заразени в Германия, огромна смъртност в Украйна

Посолството ни в Канбера, което е акредитирано и за Нова Зеландия, както и СИК-Окланд незабавно са отправили настоятелна молба към общината да бъде разрешено гласуването по изключение, но е получен отказ.

Съгласно изразено становище от посолството ни и председателят на СИК-Окланд, че предписанията на местните власти следва да бъдат уважени, МВнР изпрати писмо до ЦИК с молба секцията да бъде закрита като бъде взето решение за заличаване на мястото Окланд от Решение № 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 г. Членовете на секционната избирателна комисия, които бяха изпълнили всички указания за подготовка на изборите и оборудване на помещението, са уведомили потенциалните гласоподаватели за отказа на властите в Окланд да се проведат избори на 14 ноември 2021 г.

(През последната седмица данните сочат, че в Нова Зеландия има дневно по около 170-180 случая, а за цялата пандемия има едва 33 смъртни случая. За последната седмица смъртните им случаи са 2. За местните власти това е достатъчна причина за да се счита, че пандемичната ситуация се влошава).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк
Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Продуцентът Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк. Апелативният съд отмени присъдата му от 2020 г. за изнасилване и сексуална агресия. Това...