Чавес: Жребецът в мен пак препуска

4326
Чавес: Жребецът в мен пак препуска

Президентът на Венецуела Уго Чавес заяви, че се е излекувал от рака на 100% и че е готов за изборна битка.

"Здрав съм, напълно здрав! Благодарение на Бог и медицината, на кубинските и венецуелските лекари, не само съм жив, но с всеки изминат ден се чувствам все по-добре. Така че в здравословно отношение няма да имам никакви проблеми по време на предизборната кампания", заяви Чавес в отговор на въпрос на репортер как се чувства.

Преди малко повече от година на 57-годишния Чавес му бе поставена диагноза "рак", заради което той претърпя операция в Куба и няколко курса по химио- и радиотерапия. Венецуелският президент си обръсна главата, като намери сили да се пошегува с това пред сънародниците си: "С новата си прическа приличам на Юл Бринър от филма "Великолепната седморка". Враговете на Чавес му предричаха смърт до няколко месеца, но прогнозите им не се сбъднаха.

Чавес отказва предизборни дебати

Президентът на Венецуела Уго Чавес отказа да участва в телевизионните дебати със своите съперници преди изборите за държавен глава през...

"Победих рака, защото бях извънредно дисциплиниран, спазвайки всички предписания на лекарите. Разбира се, не съм жребецът, какъвто бях на 40 г., когато излязох от затвора, обаче например вчера за пръв път откакто се лекувам неусетно от ходом преминах в тичане", заяви Чавес, който е на власт от 1999 г. и сега се готви за нов президентски мандат, какъвто се надява да спечели на изборите наесен.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка