Чавес нареди: Всички гласувате за мен

3432
Чавес нареди: Всички гласувате за мен

Венецуелският президент Уго Чавес, който в неделя се кандидатира за нов шестгодишен мандат, събра стотици хиляди свои привърженици в Каракас, докато главният му съперник Енрике Каприлес Радонски завърши маратонската си обиколка из провинцията.

Чавес успя да мобилизира в столицата под дъжда няколко стотици хиляди хора на митинг, на който трябваше да бъдат произнесени три речи в последния ден на предизборната кампания .

Облечен в черен шлифер, Уго Чавес призова привържениците си да се мобилизират много рано в неделя и да наблюдават изборите, за да не "вика" опозицията, че има измами.

"Всички трябва да гласуват за Чавес в неделя", заяви той.

От своя страна 40-годишният Енрике Каприлес Радонски, който навакса голяма част от изоставането си в проучванията на общественото мнение, благодарение на дългата си кампания из страната, завърши обиколката си с митинги в щатите Кохедес, Апуре и Лара.

Близо 19 милиона венецуелци са призовани в неделя да посочат бъдещия си президент. Освен двамата главни конкуренти, в изборите участват още четирима кандидати от малки партии.

Уго Чавес, който е на власт от 1999 г., остава фаворит в сондажите, като според последните анкети има десетина пункта аванс пред кандидата, посочен от около тридесет опозиционни партии. Наскоро президентът увери, че е излекуван от рака, който му бе открит през юни 2011 г., и е способен да управлява поне до 2019 г.

Редактор: Ивайло Кючуков

Чавес обвини съперника си, че взима пари от наркотрафиканти

Президентът на Венецуела Уго Чавес обвини главния кандидат на опозицията за президентските избори на 7 октомври Енрике Каприлес Радон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com