Чавес: С Иран сме срещу империалистическото безумие!

5201
Чавес: С Иран сме срещу империалистическото безумие!
Напук на арогантните сили, които не искат да сме заедно, ние ще бъдем единни завинаги, каза иранският президент Махмуд Ахмадинеджад

Венецуела и Иран ще продължат да работят заедно, за да спрат империалистическото безумие, което се е развихрило с невиждана досега застрашителна сила, заяви венецуелският президент Уго Чавес, посрещайки иранския си колега Махмуд Ахмадинеджад, който е на обиколка в Латинска Америка.

Напук на арогантните сили, които не искат да сме заедно, ние ще бъдем единни завинаги, каза иранският президент на церемонията по посрещането му в президентския дворец в Каракас. Наблюдателите внимателно следяха дали Чавес ще подкрепи иранската заплаха да затвори Ормузкия проток и доколко ще подкопае санкциите срещу Техеран, обещавайки финансова и икономическа помощ, но двамата лидери се ограничиха в изказванията си с щедри взаимни похвали и антиамерикански нападки, предаде Ройтерс.

Иран: Турция е най-доброто място за ядрени преговори

Турция е най-доброто място за по-нататъшни преговори със световните сили по иранската ядрена програма. Това според иранската осведомите...

Те се прегръщаха сърдечно и се наричаха "братя". Народите на Венецуела и Иран заедно водят борба срещу алчността на империализма, заяви иранският президент, цитиран от Франс прес. По думите му, понеже империалистическата система е в упадък, тя е станала агресивна и погазва всички човешки ценности. Той отрече Иран да произвежда атомна бомба, като заяви: Нашето оръжие са логиката и човешките ценности. Чавес напомни, че нито Иран, нито Венецуела са нападали друга страна и зададе реторичен въпрос, явно визирайки САЩ: А кой от сто години напада други народи, кой е хвърлял бомби, включително атомни, кой е предизвиквал държавни преврати и геноцид, кой е използвал биологично оръжие? В типичния си провокативен стил Чавес се пошегува, че има готова бомба под моравата пред стълбите на двореца Мирафлорес. Ей това хълмче сега ще се отвори и една голяма атомна бомба ще се покаже, пошегува се той и двамата с иранския гост се засмяха.

Империалистическите лакеи казват, че Ахмадинеджад и аз ей сега ще слезем в подземието на Мирафлорес и ще се прицелим с бомби и ракети по Вашингтон. Това е смешно. Единствената война, която водим, е война срещу бедността, глада и мизерията, продължи венецуелския президент и добави, че 14 000 нови домове са построени напоследък във Венецуела от ирански строители.

Ахмадинеджад и Чавес ще отпътуват днес за Никарагуа, където заедно ще присъстват на встъпването в длъжност на президента Даниел Ортега за втори четиригодишен мандат. На церемонията ще присъстват и други президенти - Рикардо Мартинели (Панама), Алваро Колом (Гватемала), Маурисио Фунес (Салвадор), Порфирио Лобо (Хондурас), както и испанският престолонаследник принц Фелипе де Бурбон.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка