Джон Кери подари картоф на Сергей Лавров

22493
Джон Кери подари картоф на Сергей Лавров
Снимка: Twitter

Дипломацията понякога може да бъде и забавна. С необичайна „зеленчукова закачка” започна срещата между американския държавен секретар Джон Кери и руския първи дипломат Сергей Лавров в Париж във връзка с подготовката на мирната конференция Женева-2 за Сирия, съобщава БТВ.

След като отначало журналистите бяха поканени за протоколната част на срещата, а след това помолени да се оттеглят, неочаквано бяха поканени наново, за да снимат началото на беседата.

Поредните совалки на Джон Кери в Близкия изток без успех

След четиридневна напрегната дипломация, държавният секретар на САЩ Джон Кери в понеделник тръгва обратно за дома, настоявайки за пости...

„Ние с министър Лавров разговаряхме преди няколко седмици и запланувахме да говорим за Сирия", започна Джон Кери. Държавният секретар обясни, че в телефонен разговор двамата обсъждали темата за картофите от щата Айдахо и затова той подарява на колегата си картофи от този щат.

След това Джон Кери извади от бяла картонена кутия два картофа и ги поднесе като подарък на руския си колега, което предизвика взрив от смях сред двете делегации. По форма необикновеният подарък приличаше по-скоро на две хлебчета.

Преговорите протичат при закрити врата, а по-късно към Лавров и Кери ще се присъедини международният посредник за Сирия Лахдар Брахими.

По-късно държавният секретар на САЩ ще се срещне и с председателя на Националната коалиция на сирийската опозиция Ахмад Джарба, както и с външните министри на Франция и Саудитска Арабия.

Лавров е изумен от реакцията на ЕС за Украйна, в Киев се готвят протест и контрапротест

Ситуацията в Украйна продължава да е напрегната, а Русия отново зае позиция по въпроса. Според руският външен министър Сергей Лавров р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com