Доклад за американските ВВС показа мрачна картина

5604
Доклад за американските ВВС показа мрачна картина
Снимка: NATO

Американското издание The Drive публикува коментар относно доклад на Сметната палата на американското правителство (GAO) под заглавие New Report On Military Aircraft Reliability Is Downright Miserable с автор Джоузеф Тревитик.

В него се разглежда техническото състояние на парка на военната авиация и разходите по нейната експлоатация, като анализът е придружен с много таблици по типове самолети.

Руски изтребител се размина на метри с американски самолет над Балтийско море

Въоръжен руски изтребител прелетя на метри от американски разузнавателен самолет над Балтийско море, предава американският телевизионен...

Картината е прекалено мрачна: за последните 9 години само остарелите вертолети UH-1N Twin Huey (използвани за обучение на курсанти и транспортиране на началници) ежегодно е бил в състояние да изпълни поставените задачи. От 46 типа авиационна техника 24 никога не са достигали до зададените показатели за готовност.

Важно е да се отбележи, че GAO е проверявала годишните коефициенти за различните типове самолети, а не пълните показатели за изпълнение на полетите. Разликата е там, че в първия случай самолетът или вертолетът се счита пригоден, ако е в състояние да изпълнява поне една от поставените му задачи.

Малко по-благополучно стоят нещата при морските самолети-разузнавачи ЕР-3E Aries II и летящите командни пунктове E-6B Mercury, играещи важна роля в управлението на ядрения арсенал. Те предават командата за старт на балистичните ракети на поводниците и в шахтите.

Фронтовите изтребители F-15E Strike Eagle достигнали показателите за готовност само в половината от случаите. Още 17 типа самолет, включително стратегическите бомбардировачи B-52 Stratofortress и B-2 Spirit се вложили в норматива макар веднъж на 9 г.

Руски и американски самолет се разминали опасно близо над Сирия

Руски боен самолет прелетял близо до американски в небето на Източна Сирия, съобщиха американски военни, цитирани от AFP. Случая е от ...

Има други 24 типа авиационна техника, които изобщо не са достигали равнището на бойна готовност. Сред тях са стратегическият бомбардировач В-1В, „невидимите” изтребители F-22 Raptor и палубните изтребители F/A-18 Hornet.

GAO засегнала и стойността на експлоатация на различните типове самолети. Разликата е впечатляваща. Например интензивните полети по целия свят на обширния парк транспортни С-130 Hercules през 2018 финансова година са стрували на бюджета едва 118 млн долара, докато използването от флота на по-малкия по размер KC-135 Stratotanker е струвало $ 4,24 млрд.

Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка