Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гренада не приема чуждестранни туристи

18 декември 2020, 20:17 часа • 3264 прочитания

Гренада – райският остров в Карибско море, въвежда редица ограничения заради нарастващия брой на заболелите от коронавирус, съобщи сайтът „Travel and Leisure“.

До средата на декември Грената беше сред държавите с най-малък броя заразени с COVID-19 – там бяха регистрирани едва 45 случая на коронавирус и нито един смъртен случай вследствие на заболяванеот.

Тази седмица в рамките на планирано тестиране коронавирус беше открит едновременно у 26 служители на един от хотелите в острова, съобщи здравното министерство на страната.

Експертите предполагат, че в скоро време броят на заразените ще нарасне, тъй като половината от случаите са на хора, които са живели в едно жилище с други служители на хотела.

Правителството предприема превантивни мерки и препоръчва дистанционна работа за служителите на онези предприятия, където това е възможно.

Ще бъде ограничено движението на градския транспорт, който ще прекратява работа в 22:00 часа.

Ресторантите и баровете може да продължат да работят, но единствено продавайки храна за вкъщи. Събирания с участието на повече от 10 човека е забранено.

Идващите от чужбина на острова ще трябва да представят медицинска справка за отрицателен тест за коронавирус. Преустановен е приемът на туристи, а вече пристигналите ще могат да останат там до края на планираното връщане.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес