Ямайка легализира марихуаната

25890
Ямайка легализира марихуаната
Снимка: БГНЕС

Правителството на Ямайка обяви, че ще легализира използването на марихуана за религиозни, научни и медицински цели, предава БиБиСи. По този начин карибската страна става една от малкото, взели решение да смекчат законодателството си по отношение на леките наркотици.

Министърът на правосъдието на Ямайка Марк Голдинг обяви намеренията си на пресконференция в четвъртък и заяви, че Законът за опасните наркотици ще бъде изменен през лятото. Решението за това е било взето от правителството в началото на месеца.

В САЩ пуснаха медицинска марихуана за кучета и котки

На пазара в САЩ беше пусната медицинска марихуана за кучета и котки, която им помага срещу болки и хронически болести, пише в. "Дейли м...

По думите на Голдинг ще бъде разрешено притежаването на до 57 грама „ганджа", както в Ямайка наричат канабиса, предаде КРОСС.

Според ямайското правителство легализирането на канабиса в медицината и науката ще помогне за икономическия растеж на островната държава, която е обременена от голям държавен дълг и високо ниво на безработица.

Притежаването на малки количества марихуана вече няма да води до арест, а само до глоба, съобщи Голдинг. "Прекалено много млади хора имат криминални присъди, понеже са били хванати с "масур", което след това им пречи при намирането на работа и взимането на визи за пътуване в чужбина", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com