Кой ще замести Джон Болтън?

1630
Кой ще замести Джон Болтън?
Снимка: Getty Images/Guliver

След освобождаването на Джон Болтън президентът на САЩ Доналд Тръмп търси четвърти по ред съветник по националната сигурност за мандата си.

Веднага след уволнението заради разногласия американският държавен глава съобщи, че има 15 възможни кандидати за поста. „Много хора искат този пост. Това е страхотна работа”, категоричен беше Тръмп.

В крайна сметка, финалистите са петима. Кандидатите с най-голям шанс за поста, станаха ясни по време на полет до Калифорния. Пред журналистите в самолета Доналд Тръмп е споделил имената на кандидатурите, които обмисля: Робърт О’Брайън, Рики Уейдъл, Лиза Гордън-Хагерти, Фред Флайц и Кийт Келог да замени г-н Болтън.

Ще успее ли Тръмп да капитализира раздялата с Джон Болтън?

Независимо дали го обичате или мразите, Доналд Тръмп знае точно какво иска за американската външна политика, пише Джон Соломон в мнение...

Робърт О'Брайън е настоящият специален президентски пратеник на САЩ по въпросите на заложниците и заложническите кризи. Според Тръмп той е "фантастичен", коментира Financial Times.

Рик Уодъл е бивш заместник-съветник по националната сигурност. Той е генерал-майор от резерва, бил е и заместник-съветник по националната сигурност. "Харесвам го много", обявил Тръмп пред журнаслитите.

Лиза Гордън-Хагърти е ръководител на Националната агенция за ядрена безопасност

Фред Флейц е бивши ръководител на щаба на Джон Болтън. Сега е президент и главен изпълнителен директор на Центъра за политика на сигурност, Вашингтонски мозъчен тръст.

Доналд Тръмп уволни Джон Болтън

Американският президент Доналд Тръмп е поискал и получил оставката на съветника си по националната сигурност Джон Болтън. ....I aske...

Кийт Келог е съветник по националната сигурност на вицепрезидента Майк Пенс. "Той е с мен от самото начало. Той е страхотен.", бил краткия коментар на Тръмп за Келог.

Всички очакваха в голямата петица да чуят името на американският посланик в Германия Ричард Гренел, но той не участва в надпреварата за наследник на Болтън. Причината е, че няколко американски медии спрягаха именно него за наследник на Болтън. Освен това Гренел си спечели името на "губернаторът на Тръмп в Европа".

Говорителката на Белия дом Стефани Гришам продължава да държи на версията, че кандидатите са общо 15 и всички те ще бъдат обсъдени като никой не е предварително отстранен от надпреварата.

Веднага след отстраняването на След отстраняването на хардлайнера Джон Болтън миналата седмица Доналд Тръмп трябва да потърси нов съветник по сигурността - четвърти в неговия мандат. Тогава президентът заяви тогава, че е уволнил Болтън заради съществени разногласия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка