Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коронавирусът облекчи шансовете на най-кадърните да работят в САЩ

24 декември 2021, 08:25 часа • 2953 прочитания

Държавният департамент на САЩ разреши на консулските служители на САЩ временно да не провеждат интервюта с кандидати за редица видове работни визи поради пандемията от коронавирус, гласи изявление на американското външно министерство, цитирано от БГНЕС.

Според документа "на консулските служители временно, до 31 декември 2022 г., се разрешава да не провеждат лични интервюта" при издаването на някои видове неимигрантски работни визи. Уточнява се, че това са визи, издавани по искане на потенциални работодатели, които се намират в САЩ и се интересуват от привличането на квалифицирани служители в страната. Новите правила се отнасят и до визите за служители на чуждестранни представителства на американски компании, видни културни и спортни дейци и участници в някои международни програми.

В изявлението се "отбелязва положителното въздействие на притежателите на временни работни визи върху икономиката на САЩ" и намерението да се насърчава по-лесното пътуване на неимигранти и по-краткото време за издаване на виза за САЩ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес