Лавров: Няма изготвени списъци с конкретни руски граждани, които да не влизат в САЩ

19077
Лавров: Няма изготвени списъци с конкретни руски граждани, които да не влизат в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Все още няма списък с руски длъжностни лица, на които да е забранено да посещават САЩ. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, който е говорил с американския си колега Джон Кери.

По думите на Лавров самият Кери го е уверил, че няма изготвени забранителни списъци. Същевременно, руският дипломат изтъкна, че намеренията на САЩ да въведат санкции срещу Русия продължават да нагнетяват атмосферата.

Обама наложи визови санкции на Русия

Макар да заплашиха Москва със сериозни икономически санкции заради действията й в Крим, засега САЩ се ограничават само с визови рестрик...

Лавров и Кери се срещнаха в рамките на международна конференция за Либия в Рим. Това е третата им среща за два дни, посветена на кризата в Украйна.

"За момента не можем да обявим на международната общност, че сме постигнали споразумение за Украйна. Договорихме се да проучим още идеите, които днес ми представи Джон Кери, относно предприемането на конкретни мерки", заяви Лавров, предаде БГНЕС.

По-рано днес американският президент Барак Обама официално оповести, че САЩ ще откаже визи на руски граждани и ще блокира техни финансови транзакции, които попадат под американска юрисдикция. Забраната ще важи за руски граждани, "които имат общо с налагането на руско управление в Крим без съгласието на украинското правителство и които подкопават демократичните процеси и институции в Украйна".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка