Милион евакуирани и петима загинали след земетресението в Чили

4873
Милион евакуирани и петима загинали след земетресението в Чили
Снимка: Thinkstock

Най-малко 5 души са загинали, а други 1 милион са евакуирани след като земетресение с магнитуд 8,3 разтърси крайбрежието на латиноамериканската страна.

Информацията съобщи заместник-вътрешният министър Махмуд Алеу. Той уточни, че става дума за предварителни данни. По-рано беше съобщено за трима загинали.

Силно земетресение в Чили, има жертви

Земетресение с магнитуд 7.9 - 8.3 удари крайбрежието на Чили, съобщава Геологическата служба на САЩ.  Загинала е една жена, прити...

Епицентърът на унищожителния трус беше на 46 км от гр. Ияпел и на 228 км от столицата Сантяго, на дълбочина 8,3 км. Първоначално бе съобщено, че земният трус е с магнитуд 7,9 , но по-късно Геологическата служба на САЩ коригира силата му на 8,3.

В Сантяго земетресението е било усетено доста силно. Жителите на чилийската столица са напуснали домовете си и офисите в паника и сега се страхуват да се приберат. Имало е и последващи трусове, които също са били доста силни - 6,2 - 6,4 по Рихтер.

Чилийските власти обявиха евакуация на населението от крайбрежието. Обявена е тревога за цунами от най-висока степен. Първите вълни вече достигнаха крайбрежието, като наводниха гр. Конкон. Няма данни за пострадали. Евакуирана е сградата на Конгреса във Валпарайсо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка