Най-малко 17 загинали при снежната буря в САЩ

2626
Най-малко 17 загинали при снежната буря в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Снежната буря в САЩ отне живота на най-малко 17 души при инциденти, свързани с метеорологичните условия, и остави без ток над 1,7 млн. домове и работни места в цялата страна, съобщиха местните медии и Националната метеорологична служба, цитирани от БГНЕС.

От NWS обявиха, че студените ветрове, идващи от Арктика, които засегнаха около две трети от територията на страната, ще продължат да оказват значително влияние върху централните и източните части на САЩ в края на седмицата. Според местните медии в някои райони поривите на вятъра са достигали до 115 километра в час.

240 милиона американци посрещат Коледа в незапомнен студ и сняг (ВИДЕО)

Мощната зимна буря, връхлетяла САЩ, предизвиква минусови температури, проблеми в транспорта и в електроснабдяването в цялата страна в н...

Над 1,7 млн. домове и стопански обекти в цялата страна остават без електричество, а длъжностните лица предупредиха, че възстановяването на доставките може да отнеме дни. Очаква се повече от 200 милиона души да бъдат засегнати от ниските температури.

В няколко щата, сред които Ню Йорк, Вирджиния, Кентъки, Джорджия, Северна Каролина и Оклахома, беше обявено извънредно положение, а президентът на САЩ Джо Байдън призова гражданите да се вслушат в предупрежденията. Уебсайтът за проследяване на полети FlightAware съобщи, че повече от 8000 полета са отменени, а над 25 000 полета са закъснели преди коледните и новогодишните празници.

На 21 декември в САЩ националните и местните метеорологични агенции предупредиха за силен студ и снежни условия, които могат да се наблюдават "веднъж на поколение". Националната океанска и атмосферна администрация (NOAA) беше обявила, че в някои части на страната наближават студени метеорологични условия, каквито не са били наблюдавани през последните 40 години.

Освен това беше съобщено, че бурята ще бъде еквивалентна на налягането на ураган от трета категория в района на Големите езера на границата с Канада. Вследствие на бурята приземните етажи на някои болници и предприятия по крайбрежието на Ню Джърси бяха потопени от водите на преливащата река Хъдсън, а много автомобили бяха повредени от наводнението. Крайбрежните райони на Куинс и Бруклин също бяха повредени от покачващите се океански води, а вълните, предизвикани от силния вятър, оставиха някои улици и местообитания по крайбрежието неизползваеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка