Наркотрафикът помага на Тръмп в борбата за липсващата голяма красива стена

2445
Наркотрафикът помага на Тръмп в борбата за липсващата голяма красива стена
Снимка: Getty Images/Guliver

Администрацията на президента Доналд Тръмп не е издигнала и една миля от новата стена в тази част на границата между САЩ и Мексико, където преди нямаше заграждения. Американският вестник The Washington Examiner прави тази констатация 30 месеца, след като Тръмп стана президент и обеща по време на кампанията си изграждането на "голяма хубава стена", пише БГНЕС.

В изявление от миналата седмица, американските митници и гранична защита (МГЗ) потвърди, че всички огради, завършени след като Тръмп е встъпил в длъжност, са там, където са "места на порутени проекти", защото съществуващата ограда се нуждае от подмяна. Агенцията съобщи, че е построила 51 мили от стоманената ограда с финансиране, което е било заделено през финансовите 2017 и 2018 година. Но докато финансирането е било предназначено както за замяна на остарели стени, така и за поставяне на бариери, където преди това нямаше, правителството е завършило само проектите за подмяна. Проектите за осигуряване на зони без ограда са все още в процес на разработка.

Държавният секретар на САЩ благодари на Мексико за мерките срещу мигрантите

САЩ съобщиха за намаляване на броя на нелегалните имигранти благодарение на усилията на Мексико. Това стана след срещата между американ...

50-те мили от подменени прегради са с 10 мили повече от началото на април. За две и половина години работа на Тръмп, неговата администрация е инсталирала средно 1,7 мили бариера на месец и нищо от това в райони, които преди не са имали някаква бариера. Общо 205 мили нови и подменени бариери бяха финансирани през последните две години и половина, откакто Тръмп пое властта.

Високопоставен служител от администрацията твърди пред The Washington Examiner, че Граничният патрул и Инженерният корпус на армията са действали по-бързо по проекти за подмяна, отколкото по новите, тъй като процесът на одобряване на екологични и зониращи разрешения е далеч по-малък, отколкото при границите без бариера. Друг високопоставен представител на администрацията обвинява демократите в Конгреса за блокиране на финансирането на проекти, които Белият дом се опитва да прокара.

Въпреки липсата на нови бариери, Тръмп аплодира неговата администрация за изграждането на повече гранични прегради. Неговата кампания за 2020 година превърна граничната стена в основно послание. Тя дебютира с лозунга "Завърши стената" на първи му митинг през 2019 г. в Ел Пасо, Тексас. В един момент по време на речта му тълпата започна да скандира "да се построи тази стена". Тръмп отговори: "Сега вие наистина имате предвид "да завършим тази стена", защото сме изградили много от нея", макар че той не сподели конкретни числа с присъстващите хиляди хора.

Първоначално Белият дом убеди Конгреса да финансира проекти за подмяна през 2017 година, след което през 2018 година да получи повече пари за замяна и проекти в части от границата, които нямат бариери. През 2017 година Конгресът одобри 341 милиона долара за 40 мили подмяна на стена в районите на Сан Диего, Калифорния; Санта Тереза, Северно Мексико; Калексико, Калифорния; Ел Пасо, Тексас.

"Към тази дата са приключили с изграждането на около 99 процента от 40-те мили, финансирани през 2017 година. Освен това продължава строителството на 35 врати за затваряне на пропуските в сегашната гранична инфраструктура в сектора на долината на Рио Гранде", гласи изявление на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

Подкрепящи Тръмп тръгнаха да строят частна стена, а папата заклейми оградата с Мексико

Поддръжници на Тръмп започнаха строежа на първата финансирана с лични дарения гранична стена между САЩ и Мексико след кампания за финан...

В законопроекта за финансирането на правителството за 2018 година, конгресмените одобриха 1,375 милиарда долара за 80 мили нови и ремонт на стари стени в долината на Рио Гранде в Тексас, различни региони на Калифорния и Юма, Аризона. Завършени са приблизително 10 мили от тази част, от която нито една не е била ново съоръжение.

Междувременно администрацията продължава да твърди, че значителни части от новата стена ще бъдат завършени през времето до изтичане на мандата на Тръмп.

Приблизително на 700 мили от границата с дължина 2000 мили има някаква бариера в резултат на Закона за защитна ограда, който бе приет от Конгреса по време на администрацията на Джордж У. Буш. Това беше първият голям законодателен акт, който финансира изграждането на бариери по южната граница. Приблизително 400 мили са стоманена ограда, сравнима с планираната нова стена, само че по-къса. Другите 300 мили бариера са в Нормандски стил или от стоманени греди, закрепени заедно, за да се предотврати движението на автомобили. Оградата от четири метра височина обаче не пречи на хората да преминават.

Пореден аргумент срещу мигрантите - наркотрафика

Пренасочването на ресурси от граничната сигурност за справяне с "хуманитарните нужди" на мигрантите води до рекордно високи нива на контрабанда на наркотици през границата между САЩ и Мексико. Това заяви в интервю за Breitbart News Джеймс Керъл, директор на Американската служба за политиката на контрол на наркотиците. Breitbart е сайтът на Стив Банън, бившият главен стратег на Доналд Тръмп и медия, която защитава крайни националистически позиции.

Има одобрение за 1 млрд. долара за стената на Тръмп с Мексико

Американското министерство на отбраната разреши финансиране в размер на 1 млрд. долара за изграждането на дългоочакваната стена на Тръм...

"Конфискуването на наркотици спадна, но не защото идват по-малко наркотици. Защото вниманието им трябва да бъде отклонено заради хуманитарните нужди (бел. ред. - на мигрантите), но това означава, че идват повече наркотици от всякога", твърди Керъл.

Керъл добавя и, че всичко се случва заради неработещата имиграционна система. "Насърчаваме тези хора да дойдат. Използването на федерални ресурси, предназначени за гранична сигурност, за "хуманитарни" усилия, компрометира способността на правителството да възпрепятства контрабандата на наркотици. Това е, което тези мъже и жени искат да правят. Те искат да защитят семействата си и приятелите си от тези отрови, които идват. Това е, което трябва да им позволим. Закрепете имиграционната система. Нека се върнат към защитата на САЩ и нека се върнем към въпроса за спасяването на човешки живот", каза той.

"Граничните патрули са разтегнати толкова много, че имаме мили и мили от напълно незащитена граница, където те просто могат да пренасят масово наркотиците. Нашите гранични патрули са толкова рехави, че не могат да изпълнят мисията, за която са предназначени, да защитят нашите граници. Трябва да вършим хуманитарната работа. Разбираме това, но това, което се случва, е, че наркокартелите контролират реката от мексиканската страна и изпращат хора [през границата], които се опитват да се промъкнат в страната. Те ги изпращат в един район, и граничният патрул трябва да им окаже хуманитарна помощ. Но по този начин мили от границата остават отворени. И тогава наркотрафикантите изпращат дрога през района, в който граничните патрули не могат да си вършат работата", уточни Керъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com