Ноември 2013 е бил най-топлият ноември в историята на метеорологията

32461
Ноември 2013 е бил най-топлият ноември в историята на метеорологията
Снимка: Thinkstock

Месец ноември е бил най-топлият от началото на воденето на статистика през 1880 г., съобщи Американската национална океанска и атмосферна администрация, цитирана от БГНЕС.

Изследването се основава на средностатистическите температури на земята и на океаните миналия месец. "Комбинираната средна температура на повърхността на Земята и на океаните в световен план през ноември 2013 г. беше рекордно висока в 134-годишния период на воденето на статистика", съобщи NOAA.

Средната температура е била с 0,78 градуса по Целзий повече от средните за 20-ти век 12,9 градуса по Целзий, отбелязва същият източник. Това е бил също 37-ят ноември подред, в който температурите в света са били над средното за 20-ти век. Всъщност, последните 28 години бяха по-топли от нормалното, допълва NOAA.

"Последната глобална температура под средното равнище през ноември е регистрирана през ноември 1976 г., а последната температура под средното равнище за който и да е месец е от февруари 1985 г.", допълва агенцията.

В много части на света са регистрирани температури, по-високи от средното равнище през ноември, а рекордно топло е било в части на Русия, Индия и Тихия океан. В нито една част на света не е регистрирана рекордно ниска температура миналия месец, но в части на Австралия и Северна Америка е било по-студено от средното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка