Обама показва мускули с нови санкции, от ЕС не бързат със сериозни наказания

25871
Обама показва мускули с нови санкции, от ЕС не бързат със сериозни наказания
Снимка: Getty Images / Guliver

След като ЕС даде явен знак, че няма да прибягва до широкомащабни санкции, президентът на САЩ Барак Обама наложи допълнителни санкции на още руски длъжностни лица и една банка.

"Русия трябва да знае, че по-нататъшна ескалация само допълнително ще изолира страната от международната общност", заяви Обама в Белия дом, предаде БГНЕС.

Санкциите ще бъдат приложени срещу редица "висши служители на Русия", както и срещу други лица, които не са преки участници във властта. В "черния списък" е включена и една руска банка, заяви Обама, без да уточнява името на финансовата институция.

Президентът добави, че по-рано е подписан нов изпълнителен указ, който позволява на администрацията на САЩ да въвежда санкции срещу "ключови сектори на руската икономика". "Въпреки това използването на подобен вид наказателни мерки може да окаже отрицателно въздействие върху световната икономика като цяло", призна Обама.

По-рано днес в свое изказване френският президент Франсоа Оланд каза, че Европейският съвет ще обсъжда нови санкции за руски физически лица, но не и широки икономически санкции. А Испания предупреди, че всякакви големи санкции за Русия ще ударят испанската икономика, тъй като годишно се издават 1,5 млн. визи на руски граждани.

Срещата на Г-8 в Сочи пропадна окончателно

Френският президент Франсоа Оланд официално обяви анулирането на срещата на върха ЕС-Русия, планирана за началото на юни - 4-ти и 5-ти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com