Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама предпочита Клинтън пред Сандърс

26 януари 2016, 10:25 часа • 1951 прочитания

Президентите се опитват да не изразяват подкрепа, но Барак Обама предприе действия близки до това, като изрази предпочитанията си към Хилари Клинтън, която има за основен съперник Бърни Сандърс, притежаващ предимството на това да бъде „ярък, бляскав нов обект“ на кампанийния хоризонт, пише The Independent.

Със призива гласоподавателите, предимно младите, да се присъединят към неговата „политическа революция“, която предлага безплатно обучение в колеж и безплатно здравеопазване за всички, Сандърс получи рязко увеличение на подкрепата в Айова и Ню Хемпшир, които ще проведат предварителни избори за номинация на кандидат-президенти на 9 февруари.

„Бърни дойде с лукса да бъде „далечен изстрел“. Мисля, че Хилари дойде с привилегията и бремето да бъде представяна като фаворит. Вие винаги гледате ярките, бляскави обекти, които не са били виждани преди. Това отнема нейното предимство“, заяви Обама.

Неговите коментари, изглежда са насочени в подкрепа на Клинтън.

„Тя е от „лошите умници“ относно политиката. Това може да я направи по-внимателна и нейната кампания да бъде по-прозаична, отколкото поетична“, смята Обама.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес