Опасно преследване на Хари и Меган от папараци събуди спомена за смъртта на принцеса Даяна

5889
Опасно преследване на Хари и Меган от папараци събуди спомена за смъртта на принцеса Даяна
Снимка: Getty Images

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са участвали в преследване с папараци в Ню Йорк, което едва не е завършило фатално. Това обяви говорител на двойката в сряда, цитиран от NBC News.

Двойката, заедно с майката на Меган, били проследени от фотографи, след като напуснали благотворително събитие в Ню Йорк във вторник вечерта. „Това безмилостно преследване, продължило повече от два часа, доведе до множество опасни ситуации с шофьори на пътя, пешеходци и двама служители на полицията в Ню Йорк“, каза говорителят в изявление. Оттам добавиха, че „почти катастрофалното автомобилно преследване“ е дошло „от ръцете на кръг от силно агресивни папараци“.

Адвокат: Доказателства за проникване в телефона на принц Хари не съществуват

Доказателствата за проникването в телефона на принц Хари са "незначителни до степен на несъществуващи" според адвоката на издателя.&nbs...

„Въпреки че да бъдеш публична личност идва с известен интерес от страна на обществеността, това никога не трябва да става за сметка на ничия безопасност“, се казва в изявлението на двойката в сряда.

Принц Хари: Страхувах се да не загубя спомените си за мама

Инцидентът стана, след като двойката присъства на наградите Women of Vision в балната зала Зигфелд в Ню Йорк. Майката на Меган, Дория Рагланд , също присъства на събитието. Това беше първото публично събитие, на което двойката присъства след коронацията на крал Чарлз III, на което Меган не присъства. 

Припомняме, че майката на Хари – принцеса Даяна, загина в автомобилна катастрофа, докато беше преследвана от папараци през 1997 г. в Париж. След като се оттеглиха като старши членове на кралското семейство през януари 2020 г. и се преместиха в Калифорния, двойката многократно се оплакваше от дългото време, което медиите преследваха. „Всички знаем каква може да бъде британската преса и тя унищожаваше психичното ми здраве“, каза Хари в интервю през февруари 2021 г. за „The Late Late Show With James Corden“. „Това е токсично“, каза той, добавяйки, че медиите са създали „наистина трудна“ среда за двойката. „Така че направих това, което всеки съпруг и всеки баща биха направили –да изведа семейството си оттук“, заяви тогава той.

Британски таблоид платил огромна сума на принц Уилям в тайно споразумение

Собствениците на британския таблоид The Sun са платили на принц Уилям "много голяма сума" за уреждане на искове относно хакване на теле...

"Има много неща, които не са обяснени": Принц Хари се съмнява в официалната версия за смъртта на майка си - принцеса Даяна

Хари също каза, че най-големият му страх преди да напусне кралското семейство е „историята да не се повтори“ със съпругата му, изправена пред същия интерес от страна на папараците като майка му Даяна.

И Хари, и Меган оттогава водят няколко дела срещу медии, които още не са приключили. Хари обвини вестниците, че използват незаконни методи за следене спрямо него и семейството му. Той иска да отмени решение на британското правителство за отнемане на специализираната му полицейска защита, когато е в Обединеното кралство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...