Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията в Ню Йорк се занимава с бомбени заплахи

14 декември 2018, 07:50 часа • 869 прочитания

Нюйоркската полиция разследва заплахи за взривове на различни обекти в града, но ги смята за лъжливи. Това се казва в съобщение на отдела за борба с тероризъм, цитирано от БГНЕС.

"В момента проверяваме няколко заплахи за взривове в различни обекти на града. Тези заплахи са отправени с помощта на електронни устройства. За подобни заплахи се съобщава и в други градове и за момента те не се разглеждат като правдоподобни", се посочва в съобщението.

"Призоваваме обществото към бдителност. Ако видите нещо, което ви се стори подозрително, съобщете за него", добавиха от полицията.

Вчера (13 декември) по електронна поща са постъпили заплахи срещу няколко юридически фирми в Бъфало, щата Ню Йорк, а също така срещу католическата болница в града. Всички сгради са били евакуирани, полицията е направила оглед, но не е открила взривоопасни предмети. В разследването са се включили и експерти от обединената група за борба с тероризма.

Отправени са заплахи и срещу учениците в училище в град Кълъмбайн, щата Колорадо. Телевизия Fox News съобщи, че мъж е проникнал в офиса на шерифа. Той е заявил, че в сградата на училището са поставени няколко взривни устройства. Полицейската проверка е показала, че тревогата е фалшива.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес