Половината американци са се сринали психически през пандемията

965
Половината американци са се сринали психически през пандемията
Снимка: iStock

И да е имало криза в психичното здраве преди 2020 г., ново проучване установи, че пандемията на коронавируса може да я е изтласкала извън контрол. Половината американци смятат, че са загубили пълен контрол над живота си през последната година, съобщи StudyFinds, цитирани от БГНЕС.

Проучване сред 2000 души разкрива, че 47% се чувстват безпомощни, докато 44% казват, че са достигнали най-ниската си емоционална точка през последната година. От миналия март американците съобщават, че се борят с повече тревожност (42%), депресия (37%) и самота (31%) от всякога.

Пандемията от коронавирус и "новата нормалност" - туризъм само за богатите*

"Най-често срещаният израз на сайта на Световния Икономически Форум (WEF) е „новата нормалност”. Следя внимателно всички ст...

Докато 72 процента са съгласни, че грижите за психичното здраве са също толкова важни, колкото и грижите за физическото здраве, в момента само 18 процента са записани в терапевтични сесии. Четиридесет и шест процента от търсещите помощ се борят да намерят терапевт, който да им помогне. Други 54 процента казват, че са се мъчили да намерят такъв, който наистина ги разбира.

Друго голямо препятствие включва намирането на доставчик на здравни грижи за тяхното физическо здраве. Други проблеми варират от намирането на лекар, който обслужва срещу застраховка (32%), намирането на някой, когото могат да си позволят (24%), и намирането на лекар, с когото е лесно да се свържете или да пътувате до него (23%).

Поръчано от Monarch и проведено от OnePoll , проучването установява, че пандемията е помогнала да се подобри начина, по който американците търсят помощ чрез назначения за телездраве. Един на всеки трима американци (35%) казва, че е използвал телездравни услуги и преди, а три четвърти от тази група са го използвали за първи път през последната година.

Като цяло трима на всеки четирима респонденти, които наскоро са използвали срещи за телездраве, вярват, че това е по-лесно от прегледи с физическо присъствие. Почти половината от анкетираните (49%) твърдят, че техният лекар е обърнал повече внимание на здравословните им проблеми. Четиридесет и осем процента казват, че срещите за телездраве са били толкова ефективни, че планират да продължат да използват услугата за всички свои здравни нужди след COVID. Американците използват предимно срещи за телездраве, за да посещават общопрактикуващи лекари (60%), специализирани лекари (35%) и терапевти (29%).

Пандемията увеличи заплатите в здравеопазването

Разходите на фирмите за един час труд през първото тримесечие на годината са средно с 4,9% по-високи спрямо същия период на 2020 г., об...

„Няма съмнение, че тази година натовари безпрецедентно всички“, казва в изявление съоснователят и главен изследовател на Monarch Ралф Цимерман. „За мнозина изолирането заради пандемията означаваше също така, че достъпът до медицинска помощ - от която психичното здраве е важна част - беше ограничен, когато имахме най-голяма нужда от нея. Ако се чувствате в дупка и не можете да получите помощ, ще се почувствате само още по-зле. "

Шест на всеки 10 души виждат в пандемията причина за промяна в начина, по който гледат на значението на психическото и физическото здраве. Повече от половината (56%) добавят, че сега обръщат по-голямо внимание на психичното си здраве, отколкото преди пандемията. COVID-19 също улеснява намирането на лекар. Тридесет процента вярват, че сега било много по-лесно да се назначи преглед, който се вписва в графика им по време на пандемията.

Петдесет и седем процента от американците в терапия смятат, че последните промени в технологиите улесняват получаването на професионална помощ за психично здраве в днешно време. Почти толкова (53%) смятат, че телездравето прави терапията по-лесна и по-ефективна.

„Макар че не е вероятно телездравето да замени изцяло всички предимства на личното срещане с терапевт, има начини технологиите само да продължат да подобряват достъпа до терапия и дори да подобряват осигуряването на хората в нужда с терапевта, най-подходящ за техния специфичен здравен проблем, местоположение, график и предпочитания за плащане “, добавя Цимерман.

Коронавирусът по света: Русия отново е с най-много заразени и починали за денонощие в Европа

179 717 328 са вече официално регистрираните случаи на коронавирус по света, показва статистиката на Worldometers. От тях 91,48 на ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка