X
 
 

Поредна стъпка към гласуване на импийчмънт за Доналд Тръмп

1618 1
Поредна стъпка към гласуване на импийчмънт за Доналд Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver
Американските депутати направиха сериозна стъпка в процеса на импийчмънт  днес, като одобриха двете обвинения срещу Доналд Тръмп, изпращайки ги за гласуване в Камарата на представителите. Двете обвинения са за злоупотреба на президента с правомощията му и възпрепятстване на Конгреса, припомня АФП.

Демократите и републиканците в съдебната комисия на Камарата гласуваха по строги партийни линии, с 23 на 17 – реална възможност да стане третият президент на  САЩ, който някога е бил подложен на импийчмънт. Андрю Джонсън през 1868 г. и Бил Клинтън през 1998 г. са били изправени пред импийчмънт отново след партизанско гласуване, но по-късно са били оправдани от Сената. Ричард Никсън пък подава оставка през 1974 г., след като правната комисия одобри обвинения срещу него и малко преди Камарата на представителите да гласува, припомня изданието

Тръмп напоследък буквално не е излизал от Twitter

Профилът в Twitter на американския президент Доналд Тръмп се взриви от абсурдно количество активност в четвъртък, докато комисията за ...

Историческото гласуване одобри два документа, които обвиняват президента в злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса, свързани с неговия натиск върху Украйна да започне разследвания срещу демократи и отказът му да сътрудничи по който и да е аспект на разследването. Документите за импийчмънт сега ще бъдат разгледани от горната камара, която се очаква да гласува следващата седмица. В Сената се очаква републиканското мнозинство да защити президента, като гласува срещу присъда и отстраняване.

Тръмп, който отхвърля процеса на импийчмънт като "лов на вещици", се стреми да покаже, че работи по време на гласуването, туитвайки за търговско споразумение, постигнато с Китай.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители