Приятелката на мистериозно умрял в затвора сочен за педофил милиардер се изправи на съд

5982
Приятелката на мистериозно умрял в затвора сочен за педофил милиардер се изправи на съд
Снимка: Getty Images

Започна делото срещу Гислейн Максуел - британска светска лъвица и дългогодишна партньорка на педофила Джефри Епщайн (Джефри Епстийн), предаде АФП.

Облечена в бежов пуловер и черни панталони, и с маска на лицето, Максуел пристигна в препълнената с медии съдебна зала в Манхатън. Процесът срещу нея започва две години след като Епщайн се самоуби в затвора - или поне това е официалната версия за смъртта му.

Британският принц Андрю отива на съд заради сексуално насилие над непълнолетна

Британският принц Андрю ще бъде съден в Ню Йорк за предполагаемо сексуално насилие над жена, която твърди, че е била "наета за секс" от...

59-годишната дъщеря на покойния вестникарски магнат Робърт Максуел може да прекара остатъка от живота си в затвора, ако бъде осъдена по шест обвинения за примамване на непълнолетни за секс с Епщайн, който чакаше съдебен процес по подобни обвинения.

Максуел, чиято сестра Изабел също беше в съдебната зала, пледира невинна по всичките шест обвинения. Адвокатите на подсъдимата твърдят, че делото срещу нея е целенасочено, след като американските власти не са успели да стигнат до дело със самия Епщайн.

Извън съдебната палата Лиза Блум, адвокат, която представлява осем предполагаеми жертви на Епщайн и една по делото на Максуел, каза, че Епщайн не е могъл да малтретира жените без помощта и знанието на партньорката си. "Клиентите ми се надяват тя да бъде осъдена по всички обвинения и да прекара остатъка от живота си в затвора", каза Блум преди началото на изслушването.

Според обвинението, Епщайн е доставял млади момичета - включително и непълнолетни, - за секс на безброй знаменитости, включително и на британския принц Андрю.

Бил Гейтс проговори за връзката си с Джефри Епщайн

Основателят на Microsoft Бил Гейтс призна, че е направил огромна грешка, като е общувал с бившия финансист Джефри Епщайн, който е обвин...

В обвинителния акт срещу Максуел се казва, че между 1994 и 2004 г. тя е участвала в малтретирането на четири неидентифицирани жени, които е подмамила със скъпи подаръци. След това ги е принудила да правят голи масажи на Епщайн в резиденциите му в Ню Мексико, Манхатън и Палм Бийч, Флорида, както и в дома ѝ в Лондон, по време на които е правил секс с момичетата срещу заплащане. Две от жените казват, че са били само на 14 и 15 години, когато са били сексуално малтретирани.

Максуел беше арестувана през юли 2020 г., след като прокурорите обещаха да преследват съучастниците на Епщайн след самоубийството му в затвора на 19 август 2019 г. Приятелката на Епщайн е заплашена от до 80 години затвор, ако бъде призната за виновна по всички обвинения, посочва БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка