Саботаж ли е инцидентът с Алек Болдуин на снимачната площадка?

8865
Саботаж ли е инцидентът с Алек Болдуин на снимачната площадка?
Снимка: Getty images

Адвокатите, представляващи жената, заредила пистолета на Алек Болдуин, заявиха, че акт на "саботаж" от страна на недоволни членове на екипа може да е причинил трагичната стрелба на снимачната площадка на филма "Ръст".

Хана Гутиерес-Рийд е била оръжейникът, отговарящ за оръжията на снимачната площадка на уестърн филма в Ню Мексико, където миналия месец Болдуин простреля смъртоносно операторка, след като му е било казано, че огнестрелното му оръжие е безопасно, предава БГНЕС. 

Реквизиторът на Болдуин призна, че е допуснал грешка

Реквизиторът, който е дал на Алек Болдуин зареденото оръжие, с което бе убита операторка на снимачната площадка на "Ръст", изрази шока ...

Адвокатите ѝ заявиха в предаването "Днес" на американската телевизия NBC, че Гутиерес-Рийд е заредила пистолета с боеприпаси от кутия с халосни патрони и "няма представа" откъде е дошъл бойният патрон, който е убил Халина Хътчинс.

"Предполагаме, че някой е сложил боен патрон в тази кутия, което, ако се замислите, означава, че човекът, който е сложил боен патрон в кутията с халосни патрони, е трябвало да има за цел да саботира този комплект", казва Джейсън Боулс. "Няма друга причина, поради която да го направи. Да смеси този боен патрон с фалшивите патрони."

Прокурорите отказаха да изключат възможността за повдигане на наказателни обвинения във връзка със смъртта на Хътчинс. Шерифът на окръг Санта Фе Адан Мендоса заяви, че изглежда "на снимачната площадка е имало известно недоволство".

Имаше многобройни съобщения, че снимачният екип на "Ръст" е подал оставка в деня преди стрелбата, отчасти поради значителни опасения за безопасността, свързани с огнестрелните оръжия и експлозивите на снимачната площадка.

Дъщерята на Алек Болдуин стана мишена на заплахи след трагичния инцидент с баща й

Айрлънд Болдуин получава заплашителни съобщения в социалните медии и на  електронната си поща, откакто баща ѝ Алек Болдуин стана у...

И Болдуин, и Гутиерес-Рийд сътрудничат на продължаващото разследване. Притиснат от въпроса защо някой умишлено би саботирал продукцията, като маскира смъртоносен патрон като безопасен, Боулс посочи "нещастните" членове на екипа, които са напуснали часове преди снимките.

"Има хора, които са напуснали снимачната площадка и са си тръгнали, защото са били недоволни", каза Боулс, посочвайки оплакванията на снимачната площадка от дългите работни часове и настаняването на екипа в хотел. "Има времеви промеждутък между 11:00 и 13:00 часа приблизително същия ден, в който огнестрелните оръжия на моменти са били без надзор. Така че е имало възможност за манипулиране на сцената." Запитан защо Гутиерес-Рийд е оставила огнестрелните оръжия без надзор, Боулс отговори, че продуцентите са я помолили да поеме допълнителни задължения като "ключов асистент по реквизита". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com