САЩ искат $45 млрд. помощ за Украйна и НАТО в новия бюджет

1691
САЩ искат $45 млрд. помощ за Украйна и НАТО в новия бюджет
Снимка: iStock

Конгресът на САЩ представи в понеделник законопроект за държавно финансиране на стойност 1,7 трилиона долара. Законодателите се борят да приемат мярката, която включва рекордни военни разходи, преди временното финансиране да изтече в края на седмицата, предаде "Ройтерс".

Общият размер на средствата, предложени в законопроекта, е по-голям в сравнение с 1,5-те трилиона долара, отпуснати през предходната година.

Москва нарече "заложници" над 60 руснаци, излежаващи присъди в САЩ

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин заяви, че повече от 60 руски "заложници" излежават присъди в затвори в СА...

Лидерите в Сената и Камарата на представителите имаха за цел да приемат законопроекта и да го изпратят на президента Джо Байдън до 23 декември, за да се гарантира, че няма да има прекъсване на дейността на правителството. В продължение на месеци демократите и републиканците спореха за това колко пари трябва да бъдат похарчени за военни и невоенни програми. Припомняме, че преди дни беше приет рекорден военен бюджет за 2023 г. - 858 милиарда долара.

В законопроекта сега са включени 44,9 млрд. долара за спешна помощ за Украйна и съюзниците от НАТО, както и 40,6 млрд. долара за подпомагане на общностите в цялата страна, които се възстановяват от природни бедствия и други проблеми. Това ще бъде в допълнение към рекордните 858 млрд. долара за военни разходи. Законопроектът ще позволи финансиране на правителството до края на тази финансова година на 30 септември 2023 г.

"От финансирането на програми за хранене и жилищно подпомагане до разходите за енергия за дома и достъпността на колежите, нашият двупартиен, двукамарен законопроект за бюджетните кредити директно инвестира в облекчаване на тежестта на инфлацията за американския народ", заяви сенаторът от Демократическата партия Патрик Лийхи.

Неуспехът може да доведе до частично спиране на работата на правителството от събота, точно преди Коледа, и евентуално да я блокира месеци наред, след като републиканците поемат контрола над Камарата на представителите на 3 януари.

"Връх на иронията": САЩ реагираха на думите на Путин, че няма да погълне Беларус

Като "връх на иронията" окачестви говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс твърденията на руския президент Владимир П...

Преговарящите работиха през уикенда, за да довършат законопроекта, който все още може да бъде изменен от цялата Камара на представителите или от Сената.

ОЩЕ: Военният министър Стоянов: Предоставихме на Киев помощ за 448 млн. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лиде на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка